Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Explosiebestendige Simotics XP 1MB1 motoren gecertificeerd voor frequentieomvormerwerking

  • Simotics XP 1MB1-motoren – nu goedgekeurd voor gebruik met Sinamics-frequentieomvormers in potentieel explosieve atmosferen

  • Energie-efficiënte werking met 1MB1-motoren mogelijk in het uitgangsbereik 0,09 tot 200 kilowatt

  • Bedrijfsgegevens van motor bepaald met Sizer-engineeringtool voor Siemens-aandrijvingen

Een uitbreiding op het certificaat van EG-typekeuring biedt nieuwe mogelijkheden voor de 1MB1-motorreeks, die nu goedgekeurd is voor werking op netstroom en met frequentieomvormervoeding. De Sizer-engineeringtool voor Siemens-aandrijvingen kan worden gebruikt om de werkingsgegevens na te gaan van Simotics XP 1MB1 motoren die worden gebruikt met de goedgekeurde Sinamics-omvormers. Een energie-efficiënte, betrouwbare motorwerking met omvormervoeding is mogelijk in een uitgangsbereik van 0,09 tot 200 kilowatt.

Motoren die worden gebruikt in potentieel explosieve omgevingen, zoals in de chemische en petrochemische nijverheid of de olie- en gasindustrie, moeten voldoen aan de IEC EN 60079-normen die het menselijk leven, machines en het milieu beschermen. Met zijn Simotics XP-motorreeks biedt Siemens een aantal explosieveilige motoren aan voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen met gas en stof. Deze motoren zijn leverbaar in beschermingstypes Ex nA, Ex tb en Ex tc voor gebruik in zones 2, 21 en 22.
In combinatie met Sinamics-omvormers vormen de Simotics XP 1MB1-motoren een voorgetest en ideaal gecoördineerd Integrated Drive System (IDS). De voordelen voor de gebruiker zijn minimale installatiekosten, hoge beschikbaarheid en  conomische werking van de installatie.

De explosiebestendige Simotics XP-motoren zijn met name geschikt voor gebruik in de chemische en petrochemische nijverheid. Ze worden ook gebruikt in de olie- en gasindustrie, in houtbewerking, in de kunststofverwerkende nijverheid en in de landbouw. De motoren zijn gecertificeerd overeenkomstig de Europese Richtlijn 94/9/EG (ATEX), IECEx (bijvoorbeeld vereist in Australië) en EAC (Eurazië).


Legende
Een uitbreiding op het certificaat van EG-typekeuring biedt nieuwe mogelijkheden voor de 1MB1-motorreeks, die nu goedgekeurd is voor werking op netstroom en met frequentieomvormervoeding. De voordelen voor de gebruiker zijn minimale installatiekosten, hoge beschikbaarheid en economische werking van de installatie.

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.
In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com .

30-11-2015