Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Simotion D van Siemens met een nieuwe prestatieklasse

For the business and trade press
Brussel, 20.10.2010

De Siemens-divisie Drive Technologies heeft het bovenste perfomantiesegment van haar Simotion D assortiment uitgebreid. De nieuwe generatie Simotion D4x5-2 meerassige regelaars wordt gekenmerkt door uitgebreide functies, zoals een kwantiteitsstructuur van 128 assen, Profinet-interface en technologie-I/O’s, alsook een berekeningsvermogen dat met een factor 3 werd verhoogd.

Het Simotion D bewegingsregelsysteem voor productiemachines dekt alle prestatieniveaus, van eenvoudige positioneringstaken tot veeleisende toepassingen met extreem korte cyclustijden of een groot aantal assen. Dankzij zijn schaalbaarheid is Simotion zeer flexibel, ook met het oog op de wisselende noden van de machineautomatisering. Het Simotion D aandrijvinggebaseerde, meerassige regelsysteem biedt niet alleen PLC, bewegingssturing en technologiefuncties, maar ook een geïntegreerde aandrijvingsregeling op basis van de Sinamics S120 aandrijvingenreeks.

Met de nieuwe Simotion-versies D445-2 DP/PN en D455-2 DP/PN werd het prestatiebereik nu naar boven uitgebreid. In vergelijking met de vorige generatie werd de maximale kwantiteitsstructuur verdubbeld tot 128 assen en werd de geheugencapaciteit uitgebreid. Daardoor werden de PLC- en motion control-prestaties verhoogd met een factor 3.

Bij Simotion D4x5-2 werd de voordien optionele Profinet IO-interface nu geïntegreerd in de modules. Hierdoor komt er één sleuf vrij voor andere uitbreidingsmogelijkheden. De onboard-interface is voorzien van een geïntegreerde switch met 3 poorten en laat de opbouw toe van verschillende netwerktopologieën, zoals lijn-, ster- of boomstructuren, zonder bijkomende externe switches. De interface ondersteunt niet alleen de gegevensuitwisseling in reële tijd (RT), maar ook in isochrone reële tijd (IRT), en kan worden gebruikt als een controller en/of apparaat.

Naast de Profinet-interface beschikt de Simotion D4x5-2 ook over twee Profibus- en twee Ethernet-poorten, 28 digitale I/O’s, waarvan er 16 kunnen worden gebruikt voor technologische taken, zoals de uitvoer van uitvoercams met microseconderesolutie.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/motioncontrol en www.siemens.com/simotion of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 42 48, e-mail: mc.be@siemens.com .

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder: www.siemens.com/dt-picture/3002

Simotion D bewegingsregelsysteem

Legende: Het Simotion D bewegingsregelsysteem voor productiemachines dekt alle prestatieniveaus, van eenvoudige positioneringstaken tot veeleisende toepassingen met extreem korte cyclustijden of een groot aantal assen.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 207.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2009 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €35 miljard. www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten en diensten voor productie- en werktuigmachines. Dit omvat niet alleen standaardproducten, maar ook industriële regel- en aandrijfoplossingen. Geïntegreerde technologieën voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten bieden een maximaal potentieel om het energieverbruik in industriële installaties te verlagen. Deze divisie biedt ook mechatronische ondersteuning aan, naast de online-diensten voor webgebaseerd foutbeheer en preventief onderhoud. Met ca. 36.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Drive Technologies in het boekjaar 2009 een totaal verkoopcijfer van €7,5 miljard. www.siemens.com/drivetechnologies