Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens integreert het Motion Control-systeem Simotion in het TIA Portal

For the business and trade press
Brussel, 22.03.2013

  • Engineering nu nog eenvoudiger en efficiënter

  • TIA Portal-functies nu ook bruikbaar met Simotion

Met de integratie van het Motion Control-systeem Simotion in de Totally Integrated Automation Portal breidt Siemens het efficiënte engineeringkader voor het “Integrated Drive System”-concept verder uit met een nieuwe performante tool. Zo kan de volledige Motion Control-functionaliteit van Simotion nu ook in TIA Portal worden gebruikt. Via de intuïtieve gebruikersinterface van TIA Portal kunnen alle Simotion-componenten eenvoudig en efficiënt worden ontworpen en geconfigureerd.

De Siemens-divisie Drive Technologies gaat nog een stap verder door een geïntegreerd aandrijvings- en automatiseringslandschap te creëren en het Motion Control-systeem Simotion in de Totally Integrated Automation Portal te integreren. Hierdoor kunnen de efficiënte en gebruiksvriendelijke mechanismen van het engineeringkader voor indienststelling, configuratie en ontwerp van Simotion-componenten worden gebruikt. Zo kunnen de hardware- en netwerkconfiguratie in een enkele consistente editor worden samengevoegd voor een intuïtieve en volledig grafische configuratie alsook voor een performante diagnose van geconfigureerde en genetwerkte componenten. Op apparaatniveau wordt de centrale verwerkingseenheid (CPU) van de Simotion volledig grafisch weergegeven, samen met alle interfaces en eigenschappen. Alle parameters kunnen intuïtief worden geselecteerd en gewijzigd. Op netwerkniveau kunnen andere automatiseringscomponenten zoals de MMI (mens/machine-interface) of aandrijvingen met de CPU worden verbonden. De configuratie van de Profinet-netwerktopologie verloopt al even intuïtief.

En met Simotion Scout is de configuratie kinderspel. Naast de telegramconfiguratie en de integratie van technologie- en aandrijvingobjecten is het ook mogelijk de automatische communicatie vereist voor gedistribueerde synchrone werking te configureren, bijv. tussen twee controllers. Om de duurzaamheid nog te verdubbelen, zet Siemens het Single-Source-concept voort met Simotion Scout. Hierdoor kan de gebruiker bij de installatie flexibel bepalen of het programma uitsluitend met Simatic Manager of met TIA Portal moet werken. Ook Side-by-side-installatie is mogelijk, evenals een compatibele projectmigratie naar TIA. 

Deze achtergrondinformatie en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/pi/IDT2013034068e  

integratie van het Motion Control-systeem Simotion in de Totally Integrated Automation Portal

Met de integratie van het Motion Control-systeem Simotion in de Totally Integrated Automation Portal (TIA Portal) breidt Siemens het efficiënte engineeringkader verder uit met een nieuwe performante tool.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/Industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/drives