Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens presenteert Simotion Terminal Module Compact voor Motion Control-toepassingen

For the business and trade press
Kortrijk, 24.04.2013

Met Simotion Terminal Module Compact (TMC) introduceert de Siemens-divisie Drive Technologies nieuwe modules voor uiterst performante regeltechniektoepassingen (Motion Control) met Simotion en Sinamics. Dankzij de randapparatuurmodules met hoge kanaaldichtheid en compacte uitvoering TMC1080 PN en TMC1180 PN is het mogelijk snelle en precieze I/O’s op de Motion Control-technologie aan te sluiten via supersnelle Profinet IO met Isochronous Real Time (IRT).

De compacte randapparatuurmodules TMC1080 PN en TMC1180 PN zijn verkrijgbaar met een hoge kanaaldichtheid van 80 kanalen voor specifieke digitale ingangen en uitgangen. Omdat de modules een breedte hebben van 75 mm kan er ruimte bespaard worden in de schakelkast. De digitale ingangen en uitgangen met lage signaalvertragingen worden in groepen van 8 gebundeld en de functionaliteit van elk I/O-kanaal kan selectief worden ingesteld. Het is niet alleen mogelijk de filtertijden te configureren maar ook de 32 kanalen kunnen als DI/DO ingesteld worden. Dit helpt dan weer bij de precieze afstemming van elk kanaal op de eisen van specifieke toepassingen.

Beide modules verschillen in hun aansluitingsmethode: de bedrading kan rechtstreeks via de frontklemmen (TMC1080 PN) gebeuren of weggewerkt via insteekconnectoren voor lintkabel (TMC1180 PN). De modules worden als IO-apparaten op het Profinet aangesloten en kunnen bijgevolg in een gedistribueerde configuratie gebruikt worden. Ze zijn erg eenvoudig in Simotion Scout te configureren en zijn bovendien erg gebruiksvriendelijk.

Net zoals alle andere Simotion-producten is TMC ontworpen voor industrieel gebruik overeenkomstig productnorm DIN EN 61800-3, categorie C2.

Deze achtergrondinformatie en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/pi/IDT2013034070e 

Simotion Terminal Module Compact

Met Simotion Terminal Module Compact (TMC) introduceert de Siemens-divisie Drive Technologies nieuwe modules voor uiterst performante regeltechniektoepassingen (Motion Control) met Simotion en Sinamics.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/industry

De Divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/drives