Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stelt Simogear-motorreductoren met geïntegreerde Sinamics G110M-frequentieomvormer voor

For the trade/business and financial press
Nürnberg, 07.04.2014

  • Nieuwe Sinamics-frequentieomvormer en Simogear-motorreductoren als geïntegreerd aandrijfsysteem (Integrated Drive System - IDS)

  • Eenvoudige installatie en indienstelling

  • Hoge efficiëntie dankzij optimale componenteninteractie

De Siemens-divisie Drive Technologies zet haar zoektocht naar steeds verdere integratie van aandrijfcomponenten verder en pakt nu uit met de Sinamics G110M, een gedistribueerde frequentieomvormer ontworpen voor integratie in de Simogear-motorreductoren. Het resultaat is een geïntegreerd aandrijfsysteem (IDS) dat door een ruimtebesparend ontwerp gekenmerkt wordt, en eenvoudig te installeren is. Dankzij de optimale interactie van de Simogear-motorreductoren met de nieuwe in de motor geïntegreerde frequentieomvormer wordt een hoog efficiëntie- en functionaliteitniveau gerealiseerd, in het bijzonder voor transportbandtoepassingen.

Als geïntegreerde aandrijfsystemen demonstreren de Simogear-motorreductoren ook hun ware troeven (zoals hoge vermogensdichtheid, verfijnde koppelniveaus en een hoge efficiëntie). In combinatie met Simogear wordt de Sinamics G110M af fabriek volledig voorgeconfigureerd geleverd. De nieuwe frequentieomvormer met hoge beschermingsgraden tot IP66 biedt op zijn beurt dan weer een veelzijdige toepassing van het compacte systeem en zorgt voor een vergroting van het functionele bereik. De Sinamics G110M is een eenvoudig te installeren modulair systeem, waarvan ook de indienststelling en bediening kinderspel zijn. De insteekbare verbindingen voor alle ingangen/uitgangen vereenvoudigen de installatie. Dankzij het doorlussen van 400 VAC, 24 VDC en de communicatiesignalen is de bekabeling beperkt. Bovendien munt de frequentieomvormer uit door zijn uitgebreide en gebruiksvriendelijke diagnostische functies, evenals door zijn geïntegreerde remweerstand. Op basis van de geïntegreerde functionaliteit (bijv. de "Quick Stop" en begrenzingschakelaar) is de omvormer ideaal voor transportbandtoepassingen.

Voor toepassingen die veiligheidstechnologie vereisen, biedt de Sinamics G110M de geïntegreerde "Safe Torque Off, STO"-veiligheidsfunctie of veilig uitgeschakeld moment, die via een safety ingang en via Profisafe geactiveerd kan worden zonder nood aan bijkomende componenten. De motorgeïntegreerde frequentieomvormer wordt met integrale USS/Modbus RTU, Profibus en Profinet/Ethernet IP-communicatieprofielen geleverd. Deze wordt rechtstreeks in Totally Integrated Automation Portal geïntegreerd en biedt dus alle voordelen voor het volledige systeem (met inbegrip van motor en frequentieomvormer) die automatisering- en aandrijftechnologie voor geïntegreerde engineering te bieden hebben.

Siemens op de Hannover Messe + persfoto's: www.siemens.com/hannovermesse

Siemens stelt Simogear-motorreductoren met geïntegreerde Sinamics G110M-frequentieomvormers voor

Legende foto : Siemens stelt Simogear-motorreductoren met geïntegreerde Sinamics G110M-frequentieomvormers voor

Over Siemens
De Siemens Industry Sector
(Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives.