Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens breidt zijn reeks compacte frequentieomvormers Sinamics G120C uit met een Profinet-versie

For the business and trade press
Kortrijk, 24.04.2013

De Sinamics G120C-frequentieomvormer is nu ook verkrijgbaar met Profinet-communicatie. Het compacte apparaat is ontworpen voor industriële omgevingen wereldwijd. De uitvoering is geschikt voor gebruik met pompen, compressors, ventilatoren, meng- en extrusiemachines, maar evengoed voor transportbanden en eenvoudige behandelingsmachines. De doelgroep bestaat uit verdelers en OEM-machinebouwers.

De Siemens-divisie Drive Technologies voegt Profinet-functionaliteit toe aan de reeks compacte omvormers Sinamics G120C voor een nog grotere communicatieflexibiliteit. De reeds verkrijgbare Profibus-, USS/Modbus RTU- en CAN-opties worden nu aangevuld met Profinet om hogere efficiëntie- en prestatieniveaus te realiseren met het oog op een snellere gegevensuitwisseling voor uiterst performante regeltechniektoepassingen (Motion Control). Bovendien kunnen standaard Ethernet-communicatie en Profinet-communicatie parallel gebruikt worden.

De compacte frequentieomvormer biedt de hoogste vermogensdichtheid van zijn klasse en kan zonder enig prestatieverlies direct als module worden gemonteerd. In vergelijking met de conventionele systemen op de markt vereist deze omvormer tot 30 procent minder installatieruimte en biedt hij een tot 40 procent hogere vermogensdichtheid. Insteekklemmen zorgen voor een snelle installatie en het geheugenkaartslot maakt een seriële indienststelling mogelijk.Elke G120C wordt standaard met ‘Safety Integrated’-technologie van Siemens uitgerust voor een veilige uitschakeling van aandrijvingen. Het apparaat wordt geleverd met dubbele veiligheidsingang om de STO-functie (Safe Torque Off) te verzekeren zonder nood aan externe apparaten. De G120C omvat alle beproefde sturingstechnologieën van het Sinamics-platform. De sensorloze vectormodus maakt een nauwkeurige, rendabele sturing voor de energie-efficiënte werking van inductiemotoren mogelijk.

Met zijn vermogensbereik van 0,55 tot 18,5 kW verhoogt de Sinamics G120C-omvormer binnen zijn klasse de normen op het vlak van compact design, snelle inbedrijfstelling, eenvoudige bediening en hoge functionele integriteit. De Sinamics G120C werd geoptimaliseerd voor gebruik in compacte schakelkasten, rechtstreeks op of in de buurt van productiemachines, waar vaak eenvoudige snelheidsgeregelde aandrijvingen met hoge vermogensdichtheid en een ruimtebesparend design vereist zijn.

Bij dit persbericht hoort een foto die u kan vinden op het Internet: http://www.siemens.com/dt-picture/4020

Sinamics G120C-frequentieomvormer

De compacte Sinamics G120C-frequentieomvormer van Siemens is nu ook verkrijgbaar met Profinetcommunicatie. De uitvoering is geschikt voor gebruik met pompen, compressors, ventilatoren, meng- en extrusiemachines, maar evengoed voor transportbanden en eenvoudige behandelingsmachines.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/industry

De Divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/drives