Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stelt Sinamics G120C omvormers met compacte nieuwe behuizing voor

  • Compacte, krachtige allrounder

  • nieuwe, hogere performantiedensiteit

  • FSAA,  het nieuw behuizingsformaat voor Sinamics G120C-omvormers: 32 procent plaatsbesparing in de schakelkast

Compacter zonder toe te geven op prestaties of functionaliteit: Siemens stelt de FSAA voor, een nieuw behuizingsformaat voor zijn Sinamics G120C-omvormers. Met hun nieuwe, hogere performantiedensiteit nemen deze omvormers tot 32 procent minder ruimte in de schakelkast in, terwijl ze compatibel blijven met de bestaande formaten en bussystemen.

De veelzijdige Sinamics G120C frequentieomvormer wordt gekenmerkt door een hoge performantiedensiteit in een compact ontwerp, en door extreme toepassingsflexibiliteit. Siemens heeft de omvormer uitgerust met een nog compactere behuizing, de FSAA, maar met identieke functionaliteit en performantie. In vergelijking met het vorige formaat, de FSA, munt de nieuwe FSAA-behuizing uit door 32 procent plaatsbesparing in de schakelkast. De veiligheidsfunctie Safe Torque Off is standaard geïntegreerd, zodat andere externe componenten niet meer nodig zijn.

De buitenzijde van het nieuwe FSAA-behuizingsformaat blijft compatibel met de vorige modellen. Omdat de boorsjabloon samenvalt met de Sinamics FSA en Micromaster MM4, is geen herconfiguratie vereist wanneer producten worden verwisseld.

Het nieuwe behuizingsformaat ondersteunt ook alle klassieke bussystemen zoals Profinet, Profibus of USS/Modbus RTU, en de FSAA is leverbaar in een uitgangsbereik van 0,55 tot 2,2 kilowatt.

Sinamics G120C-omvormers zijn echte multi-talenten en zijn een integrerend onderdeel van Totally Integrated Automation en Integrated Drive Systems. De omvormerfamilie is perfect geschikt voor de machinebouw en voor verkoop via distributiekanalen. Deze familie is bedoeld voor uiteenlopende toepassingen zoals transportbanden, mengers, pompen of compressoren.


Legende
De Sinamics G120C frequentieomvormer met nieuw FSAA-behuizingsformaat: neemt minder ruimte in zonder toe te geven op de prestaties.

Compacte, krachtige allrounder
Compacter zonder toe te geven op prestaties of functionaliteit: Siemens stelt de FSAA voor, een nieuw behuizingsformaat voor zijn Sinamics G120C-omvormers. Met hun nieuwe, hogere performantiedensiteit nemen deze omvormers tot 32 procent minder ruimte in de schakelkast in, terwijl ze compatibel blijven met de bestaande formaten en bussystemen.

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.
In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

18-11-2015