Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stelt Sinamics G120D met nieuwe functionaliteit voor

Unieke combinatie van positioneermogelijkheden en energieterugkoppeling voor decentrale omvormers

For the business press
Brussel, 27.04.2012

De Siemens-divisie Drive Technologies stelt de tweede generatie van de decentrale omvormer Sinamics G120D voor. Deze productgeneratie biedt positioneerfuncties en wordt gekenmerkt door geavanceerde veiligheidsfuncties en veilige in- en uitgangen. Bovendien werden er analoge ingangen toegevoegd om het aantal I/O’s te vergroten. De omvormer wordt gebruikt voor veeleisende transport- en verwerkingstoepassingen in de industrie. De Sinamics G120D is de enige decentrale aandrijving op de markt die zowel positioneer- als energieterugkoppelingfuncties biedt (bijv. voor heftoepassingen).

De vraag naar flexibiliteit, veiligheid en energie-efficiëntie voor industriële toepassingen neemt alsmaar toe. In deze context heeft Siemens de decentrale omvormer Sinamics G120D ontwikkeld. De tweede generatie van deze aandrijving vervolledigt de IP65-productreeks en wordt in het bijzonder gekenmerkt door geïntegreerde positioneermogelijkheden, die zowel d.m.v. incrementele als d.m.v. absolute encoders kunnen worden geïmplementeerd. Naast de bestaande digitale I/O’s met eenvoudige bedrading voor rechtstreekse aansluiting van sensors en actuators op de aandrijving zijn nu ook analoge ingangen voorzien. Verder worden er ook extra veiligheidsfuncties en faalveilige I/O’s geboden.

Net zoals zijn voorloper wordt dit nieuwe model van de Sinamics G120D-omvormer gekenmerkt door een uiterst slanke uitvoering, een stevige metalen behuizing en dezelfde boormaten voor alle vermogens. De indienststelling wordt makkelijk gemaakt door de USB-interface. Dankzij de verbeterde sensorloze vectorsturing (SLVC) en de vectorsturing met incrementele encoder (VC) worden hogere prestaties gerealiseerd. De modulaire aandrijving is PROFIenergy-compatibel en biedt geïntegreerde energiemodi. Dankzij de standaard voorziene energieterugkoppeling is dit een energie-efficiënte aandrijving. De Sinamics G120D is een TIA-product (Totally Integrated Automation) dat probleemloos kan worden geïntegreerd op automatiseringsniveau. Het is vooral geschikt voor decentrale transporttoepassingen, bijv. in de automobielindustrie.

Bij dit persbericht hoort een foto, die u eveneens kunt vinden op het Internet, op: www.siemens.com/dt-picture/4013

Tweede generatie SINAMICS G120D-omvormer

De tweede generatie van de SINAMICS G120D-omvormer biedt positioneerfuncties en wordt gekenmerkt door geavanceerde veiligheidsfuncties en veilige in- en uitgangen.

U kunt de tekst vinden op het Internet op: www.siemens.com/drives/press

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives