Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens presenteert specifieke aandrijving voor chemische, olie-, gas- en procesindustrie: Sinamics G180

For the business and trade press
Kortrijk, 24.04.2013

- Verdere ontwikkeling van de Loher Dynavert T-omvormer met geoptimaliseerde gebruiksvriendelijkheid 

- Bijzonder geschikt voor gebruik met explosieveilige motoren

Met de nieuwe Sinamics G180-frequentieomvormer biedt de Siemens-divisie Drive Technologies nu een specifieke aandrijfoplossing voor de chemische, olie-, gas- en procesindustrie. Deze nieuwe aandrijfoplossing, die een verdere ontwikkeling van de Dynavert T-frequentieomvormer vormt, is nu naadloos geïntegreerd in de Sinamics-familie van aandrijfoplossingen onder de productnaam Sinamics G180. De gebruiksvriendelijkheid en inbedrijfstelling van deze aandrijving werd geoptimaliseerd door integratie in de Sizer- en DT Configurator-engineeringtools. Dankzij de industriespecifieke kenmerken zoals de dV/dT-filter, lijnfilter en ATEX-gecertificeerde PTC-monitoring voor gecertificeerde explosieveilige motoren is deze efficiënte uitvoering ideaal geschikt voor de aandrijving van pompen, ventilatoren of compressors, ook in combinatie met explosieveilige motoren.

In de chemische en petrochemische industrie worden wegens het explosiegevaar, de agressieve atmosfeer en de hoge temperaturen, hoge eisen gesteld aan aandrijfoplossingen. Aan deze hoge eisen wordt nu voldaan door de nieuwe Sinamics G180-frequentieomvormer die volgens de klantspecifieke eisen ingezet kan worden, zonder enige afwijking”. Met zijn industriespecifieke kenmerken, werd het ATEX-gecertificeerde PTC-monitoringapparaat speciaal ontwikkeld voor gebruik met explosieveilige motoren. Deze verder ontwikkelde versie van de Dynavert T-omvormer wordt gekenmerkt door een geoptimaliseerde gebruiksvriendelijkheid.

Dankzij de geïntegreerde dV/dT-filter, zijn lange motorkabellengtes tot 350 meter ook geen enkel probleem. Deze standaarduitvoering van deze frequentieomvormer, ontworpen overeenkomstig aanbeveling NE 37 van de NAMUR-normen, beschikt over een klemmenstrook voor de aansluiting van aandrijvingen met variabele snelheden. Dankzij de ATEX-gecertificeerde temperatuurmonitoringinrichting in combinatie met de “STO”-functie is het mogelijk explosieveilige motoren te gebruiken zonder dat er nood is aan de normaal vereiste lijncontactor. De evaluatie gebeurt rechtstreeks via de PTC-thermistor die in de motorwikkeling is geïnstalleerd als enige bescherming. Geoptimaliseerde pulspatronen zorgen verder voor een gebruiksoptimalisering van de motorspanning zonder dat hierdoor veel extra motorgeluid wordt gegenereerd.

Ook het dimensioneren van de omvormer wordt nu ook veel makkelijker, aangezien dit nu in SIZER, de algemene engineeringtool voor Siemens-aandrijvingen, en in DT Configurator geïntegreerd is. Zo kan de Sinamics G180 snel en eenvoudig geconfigureerd worden voor naadloze integratie in de Sinamics-systeemontwerptools. De variabele aandrijving in industriespecifieke uitvoering omvat een vermogensbereik van 2,2 kW tot 6.600 kW bij spanningsniveaus van 400/500/690 V (spanningsbereik 230 V – 690 V). De uitvoering is niet alleen geschikt voor de aandrijving van pompen, ventilatoren en compressors, maar evengoed voor transporttoepassingen, en voor meng- en extrusiemachines in de chemische, olie-, gas- en procesindustrie.

Deze achtergrondinformatie en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/pi/IDT2013034066e 

Sinamics G180-omvormer

Met de nieuwe Sinamics G180-omvormer biedt de Siemens-divisie Drive Technologies nu een specifieke aandrijfoplossing voor de chemische, olie-, gas- en procesindustrie.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/industry

De Divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.be/drives