Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Sinumerik Integrate for Production: grotere efficiëntie dankzij IT-integratie

For the business and trade press
Nürnberg, 26.07.2013

De intelligente integratie van IT in productiesystemen maakt het mogelijk de output op te voeren en daarbij de kosten te drukken. Met de nieuwe softwaresuite ‘Sinumerik Integrate for Production’ biedt Siemens sinds juni 2013 een nieuw softwareplatform aan, waarmee zowel machinefabrikanten als eindklanten hun productiviteit kunnen verhogen, en dit niet alleen bij de productie maar ook bij de service.

Siemens breidt de verticale werktuigmachinenetwerking verder uit. De softwaresuite ‘Sinumerik Integrate for Production’ biedt antwoorden op vragen die o.a. verband houden met de beschikbaarheid van machines, onderhoudsintervallen, de cyclustijden van het verwerkingsprogramma en de toegang tot geografisch verspreide machines. Bovendien worden gebruikers ondersteund op het vlak van gereedschaps- en programmabeheer en bij het nemen van back-ups en het importeren van machinegegevens. De softwaresuite biedt ook transparantie m.b.t. het energieverbruik van de machine en de voorraad aan materialen en gereedschappen.

Deze en tal van andere vragen worden beantwoord door de software die rechtstreeks op de werktuigmachinecontroller draait. De machineclients worden verbonden met een centrale server, waarop verschillende toepassingen beschikbaar zijn. Omdat de machines slechts één keer met de server moeten worden verbonden en daarna flexibel met nieuwe functies kunnen worden uitgebreid, genieten de gebruikers de voordelen van een praktische en economisch voordelige inbedrijfname en een superieure toekomstige betrouwbaarheid.

Een ander specifiek voordeel van deze aanpak is de hoge schaalbaarheid van het systeem. Aangezien de clients ook zonder netwerk kunnen functioneren, kunnen tal van de in Sinumerik Integrate opgenomen functies, ook worden gebruikt op afzonderlijke machines die niet tot een netwerk behoren. Via netwerking kunnen bijkomende functies worden ondersteund bij gebruik van verscheidene werktuigmachines en implementatie van een totale optimalisering. Bovendien kunnen ook gebruikers, die reeds beschikken over systemen voor het beheer van engineeringgegevens (PLM-systeem) of productiebesturingsystemen (MES/ERP) op, deze niveaus aansluiten.

Zo kunnen klanten de productiviteit van hun machines verhogen dankzij de meerwaarde gecreëerd door het geïntegreerde Siemens-aanbod gaande van Product Lifecycle Management (PLM) en Manufacturing Execution Systems (MES) tot afzonderlijke Sinumerik-controllers.

Sinumerik Integrate for Production

Legende: Met de nieuwe softwaresuite ‘Sinumerik Integrate for Production’, biedt Siemens een nieuw softwareplatform aan waarmee zowel machinefabrikanten als eindklanten hun productiviteit kunnen verhogen en dit niet alleen in de productie maar ook bij service.

Verder persmateriaal van de Siemens-persconferentie gehouden vóór EMO 2013 vindt u online op: www.siemens.com/press/emo-hannover-2013-pk

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is ‘s werelds toonaangevende leverancier van innoverende en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij geïntegreerde automatiseringstechnologie en industriële software, uitstekende expertise binnen de industrie, en technologiegebaseerde diensten, verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie, en flexibiliteit van zijn klanten. Met een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 100.000 medewerkers, omvat de sector Industry de divisies Industry Automation, Drive Technologies en Customer Services evenals de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie kunt u vinden op: www.siemens.com/industry

De Siemens Drive Technologies Division (Nürnberg, Duitsland) is ’s werelds toonaangevende leverancier van geïntegreerde aandrijfsystemen: producten, systemen, toepassingen, oplossingen en diensten voor de voor de volledige aandrijftrein, met inbegrip van elektrische en mechanische componenten (Integrated Drive Systems).Drive Technologies bedient alle sectoren in de productie- en procesindustrieën evenals de segmenten infrastructuur en energie. Met haar producten en oplossingen komt de divisie tegemoet aan de centrale eisen van haar klanten op het vlak van productiviteit, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid. Meer informatie kunt u vinden op www.siemens.com/drives