Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens demonstreert uitbreidingen voor TIA Portal en de Simotics-motorfamilie

For the business press
Brussel, 22.12.2011

Op de vakbeurs SPS/IPC/Drives liet Siemens de nieuwste uitbreiding van zijn TIA (Totally Integrated Automation) Portal zien en werd de nieuwe naam bekendgemaakt van zijn volledige motorassortiment, dat voortaan onder de naam "Simotics" door het leven gaat. Om zijn automatiserings- en aandrijvingsportefeuille te promoten, legt Siemens de klemtoon op IT-integratie, vertelde Ralf-Michael Franke, CEO van de divisie Drive Technologies: "In de technische uitwerking en de dagdagelijkse werking van installaties halen onze klanten hun productiviteitswinst vooral door de IT-gebaseerde onderlinge koppeling van regel- en aandrijfcomponenten. Simotics-motoren spelen een essentiële rol om de toepassingen van de aandrijfketting te integreren. Ze maken deel uit van onze TIA-portefeuille, zodat klanten uit alle industriesectoren de Simotics-familie efficiënt kunnen combineren met onze automatiserings- en servicetechnologieën."

Sinds het grote reorganisatieproces op 1 oktober 2011 werd voltooid, is de Siemens Industry Sector nu volop afgestemd op de wensen van zijn industriële klanten over de hele wereld. De strategische klemtoon ligt op het nog meer bevorderen van expertise in de verticale industrieën, technologie-gebaseerde diensten en industriële software. "De IT-penetratie in de industrie zal nog blijven toenemen. Doordat de producten en installaties van onze klanten steeds complexer worden, blijft een IT-gebaseerde ondersteuning van technische processen ook in de toekomst de belangrijkste productiviteitshefboom," vertelde Eckard Eberle, hoofd van de business unit Industrial Automation System Business. Daarom is het belangrijk dat IT-beveiliging in de industrie niet wordt beschouwd als een productkenmerk dat de klant gewoon aankoopt, maar als een continu proces dat in overleg met de operator van de installatie wordt gedefinieerd en constant moet worden geëvalueerd. "Als toonaangevende leverancier van automatiseringstoepassingen is industriële beveiliging voor ons zeer belangrijk en we stellen alles in het werk om de veiligheid van onze producten nog meer te verbeteren en ook de klant meer bewust te maken van IT-beveiliging," legt Eberle uit.

Eberle stelde de laatste uitbreiding van het TIA Portal voor als een technische innovatie in de Siemens-automatiseringsportefeuille. Door deze recentste release wordt de engineering van safety integrated toepassingen met de nieuwe Step 7 Safety Advanced engineeringtool versneld, want alle vereiste technische en programmeerelementen voor het project worden aangeboden en nieuwkomers krijgen een snelle en intuïtieve toegang tot de programmeerwereld. Innovaties omvatten ook een nieuwe generatie apparaten voor de gespreide I/O Simatic ET200SP en nieuwe industriële communicatieproducten, zoals de Scalance X-500 Industrial Ethernet-switches. Deze zijn met name geschikt voor het structureren van grote automatiseringsnetwerken en bevorderen hun integratie in het IT-systeem van het bedrijf. Een andere innovatie is het pakket gecoördineerde draadloze communicatiecomponenten voor industrieel gebruik, die voldoen aan de WLAN (Wireless LAN) standaard IEEE 802.11n. Het pakket omvat toegangspunten, cliëntmodules en een hoogperformante IWLAN-regelaar met een gegevensnelheid tot 450 megabit/s.

Op het vlak van aandrijftechnologieën heeft de Siemens-divisie Drive Technologies zijn omvangrijk aanbod elektromotoren samengevoegd met de "Simotics"-productfamilie, zodat de gebruiker de juiste motor kan vinden voor elke toepassing in de productie- en procesnijverheid en/of in de energiesector. De Simotics-familie omvat laagspanningsmotoren voor netstroom- en omvormerwerking, motoren voor motion control-toepassingen, alsook gelijkspannings- en hoogspanningsmotoren. Om een geïntegreerde aandrijfketting efficiënt te laten werken, moeten alle componenten perfect samenwerken en optimaal afgestemd zijn op de specifieke toepassing. Het kernelement dat instaat voor de directe verbinding met de bewegingsregeling, is de motor. "Het integrale Simotics-assortiment is afgestemd op alle andere aandrijfcomponenten, zodat de keuze van de juiste motor minder complex wordt en onze klanten kosten en dure tijd sparen," vertelt Ralf-Michael Franke. Op SPS/IPC/Drives lanceerde Siemens de eerste productinnovatie met de nieuwe naam: de Simotics T 1FW6 koppelmotor. Deze wordt gekenmerkt door een hoge dynamische reactie en hoge positioneernauwkeurigheid en is leverbaar in een aantal nieuwe, compacte afmetingen voor toepassingen met beperkte ruimte.

Meer informatie vindt u op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/simotics of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry