Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens en Vermeire-Belting breiden hun partnerschap uit naar Simotics laagspanningsmotoren om aan de stijgende verwachtingen van de markt tegemoet te komen

For the business and trade press
Huizingen, 10.03.2015

Voortbouwend op het succes van de in 2014 ontstane samenwerking tussen de Siemens-divisie Process Industries and Drives en Vermeire Motion (business unit van Vermeire-Belting) bundelen Siemens en Vermeire-Belting opnieuw hun krachten. Het nieuwe partnerschap is een logisch antwoord op de immer groeiende marktverwachtingen naar hoog kwalitatieve en super efficiënte laagspanningsmotoren met korte levertermijnen. Met Vermeire-Belting als nieuwe Siemens Simotics Distribution Partner worden deze verwachtingen meer dan ingelost.

Hogere efficiëntie op alle niveaus
Voortaan zal Vermeire Belting in het kader van het partnerschap een grote hoeveelheid aan Siemens Simotics laagspanningmotoren op voorraad hebben. Vanuit hun opslagplaatsen in Verviers en Wondelgem kunnen ze de klanten onmiddellijk en efficiënt beleveren. Deze lokale voorraad gekoppeld met hun klantgericht en deskundig verkoopsteam betekent een meerwaarde die vele klanten zullen weten te waarderen.

Ten slotte, maar niet minder belangrijk, blijft de dienst na verkoop voor Simotics  laagspanningsmotoren verzekerd door de reeds bestaande lokale Siemens erkende servicecentra AMR en Motoren Francoys. Zo kunnen ook hier indien nodig de interventietijden en de herstellingstermijnen van de betreffende apparatuur worden ingekort.

Expertise maakt het verschil…
Deze versterkte samenwerking heeft eveneens tot doel een groter team van experts te voorzien, dat rechtstreeks in contact zal staan met onze klanten. Het nieuwe verkoopsteam dat gespecialiseerd is in laagspanningsmotoren zal klanten actief kunnen adviseren bij de identificatie van hun behoeften en hen precieze en professionele antwoorden bieden. Ten opzichte van andere marktspelers zal dit nieuwe verkoopsteam als grote voordeel hebben dat er expertise geboden wordt voor de volledige aandrijfketen omdat ze naast hun kennis van laagspanningsmotoren ook aandrijfriemen, overbrenging- en transportkettingen, verbindingssystemen als lineaire technieken beheersen.

Vermeire-Belting is de belangrijkste Belgische leverancier van mechanische en elektrische componenten voor de industrie en de mechanische constructie. Het bedrijf beschikt over vestigingen in Verviers, Gent, Luxemburg en Comines (Frankrijk) en heeft meer dan 80 medewerkers in dienst gespecialiseerd in consultancy en verkoop van aandrijfriemen, overbrenging- en transportkettingen, motorreductoren, koppelingen, frequentiesturingen, actuatoren en lineaire systemen. Meer informatie vindt u op de sites www.vermeire.com en www.vermeire-motion.com .

Siemens AG (Berlijn en München) is een technologische wereldspeler die reeds meer dan 165 jaar symbool staat voor uitmuntendheid op het vlak van techniek en engineering, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale benadering. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook een toonaangevende leverancier van apparatuur en uitrustingen voor medische beeldvorming  – zoals computergestuurde tomografiesystemen (CT-scanners) en beeldvormingsystemen op basis van magnetische resonantie (MRI-scanners) – evenals een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT. In boekjaar 2013, afgesloten op 30 september 2013, werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 75,9 miljard genoteerd en een winst van € 4,2 miljard gerealiseerd. Eind september 2013 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 362.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op  www.siemens.com.