Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Vloeistofkoeling in Siemens omvormers verlaagt energieverbruik

  • Efficiënte warmteafvoer door vloeistofgekoelde Sinamics S120 kastmodules maakt airco overbodig

  • Protectiegraad tot IP55 is makkelijk haalbaar

  • Energetische voetafdruk kleiner dan bij vergelijkbare luchtgekoelde kasten 

  • Eenvoudig te bestellen, te installeren en in gebruik te nemen dankzij inbouw in reeds gecommercialiseerde technische instrumenten en toestellen

De vloeistofgekoelde frequentieomvormer Sinamics S120 Cabinet Modules van Siemens is een omvormer voor gebruik in de moeilijkste omstandigheden. Efficiënte warmtespreiding betekent dat er geen airconditioning nodig is, wat het energieverbruik aanzienlijk verlaagt. Zowel de geoptimaliseerde vormgeving als de doeltreffende koeling dragen bij tot een vermindering van de energetische voetafdruk van de module. Gezien de vloeistofgekoelde Sinamics S120 Cabinet Modules frequentieomvormer ingebouwd is in gecommercialiseerde engineering tools, is het nog makkelijker deze te bestellen.

Sinamics S120 Cabinet Modules frequentieomvormers maken integraal deel uit van een modulair kastsysteem voor meervoudige motoraandrijving. Siemens heeft zijn portfolio uitgebreid met als doel deze omvormers inzetbaar te maken in extreem moeilijke omstandigheden zoals in mijnbouw of staalindustrie, waar het zinvol is een volledig afgedichte kast te gebruiken om bescherming te bieden tegen chemisch agressieve atmosferen.. Een speciale koeltechnologie zorgt voor een efficiënte warmteafvoer waardoor airco bijgevolg overbodig is. Daarenboven verbruikt vloeistofkoeling heel weinig energie, wat beslist een grote bijkomende troef is op het vlak van energiebesparingen.

Warmteterugwinningprincipes zijn eveneens van toepassing door de koelvloeistof op te warmen tijdens het koelingproces om zo tegen lage kost te voorzien in proceswarmte of verwarming.

Alle Sinamics S120 kastmodules zijn afzonderlijk vloeistofgekoeld en daardoor perfect compatibel, modulair in opbouw en flexibel combineerbaar. Bovendien zijn een breed gamma van opties verkrijgbaar waardoor zelfs de meest specifieke vereisten tot de mogelijkheden behoren. Een fabriekparametrering en inbouw in gecommercialiseerde engineering tools zoals in de cataloog, PMD en Sizer, vergemakkelijken de bestelling, de installatie en ingebruikname van het systeem.

Sinamics S120 Cabinet Modules omvormers worden hoofdzakelijk gebruikt in procesverwerking, staal- en automobielindustrie en in de mijnbouw.

Dankzij het perfect afgedichte kastsysteem is de vloeistofgekoelde Sinamics S120 Cabinet Modules frequentieomvormer perfect geschikt voor gebruik in moeilijke omstandigheden.  Efficiënte warmteafvoer maakt airco overbodig, wat het energieverbruik aanzienlijk verlaagt.

Dit persbericht en bijhorende foto's zijn te vinden op http://www.siemens.com/press/PR2015040162PDEN

Voor verdere inlichtingen omtrent S120 Cabinet Modules, zie www.siemens.com/sinamics-s120-cabinet-modules

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.

In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

22-5-2015