Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stelt nieuwe aandrijfeenheid voor jakobsladders voor

For the business press
Brussel, 27.04.2012

De nieuwe aandrijfeenheid voor jakobsladders/emmerladders van de Siemens-divisie Drive Technologies bevat componenten van de Flender SIG-tandwielkasten en de nieuwe Simogear-reeks motorreductoren. Zo creëert Siemens een geïntegreerde aandrijfeenheid die d.m.v. een verbeterde tandwielgeometrie en een gewijzigde behuizing optimaal afgestemd is op de zware eisen van transportsysteemtoepassingen. Jakobsladders zorgen voor het betrouwbare transport van bulkgoederen zoals cement, kalk en gips, granen en rijst over enorme hoogteverschillen.

Meestal vindt het vullen van opslagcontainers en silo’s plaats in veeleisende omgevingen. De aandrijfeenheid moet dan ook robuust en krachtig zijn om bulkgoederen snel in grote volumes over verticale afstanden tot 200 meter te kunnen transporteren. De aandrijving van een jakobsladder vereist een relatief hoog vermogen, zoals voor steile transportbanden. Met behulp van de componenten van de nieuwe Simogear-motorreductorentypes en de tandwielkasten van de Flender SIG-reeks, heeft Siemens een bijzonder robuuste aandrijfeenheid voor jakobsladders gecreëerd.

"Door middel van een geoptimaliseerde tandwielgeometrie en een gewijzigde behuizing maakt de nieuwe geïntegreerde jakobsladder een maximale energie-efficiëntie mogelijk, terwijl de hoogste betrouwbaarheid wordt verzekerd. Zo zijn hogere thermische prestaties mogelijk", aldus Thomas Hahn, Key Account Manager voor standaardtandwieleenheden bij Siemens. De perfect op elkaar afgestemde componenten van de aandrijving voldoen aan de eisen die aan transportsystemen worden gesteld, zoals het absorberen van stof en welbepaalde afwerpeindcurven. Bovendien verbeteren de dichtingsystemen en smeermiddelen in de aandrijftrein de betrouwbare inzet van deze oplossing in transportsystemen.

De mechanisch ontkoppelde hulpaandrijving van de compacte aandrijfeenheid fungeert als onderhouds- of lastaandrijving en werkt met ongeveer tien procent van het toerental van de hoofdaandrijving. Terugloopblokkeringen zijn standaard voorzien voor de nieuwe aandrijfeenheden voor jakobsladders.

Bij dit persbericht hoort een foto, die u eveneens kunt vinden op het Internet, op: www.siemens.com/dt-picture/4018

Nieuwe aandrijfeenheid voor jakobsladders

De nieuwe aandrijfeenheid voor jakobsladders van Siemens bevat componenten van de Flender SIG-tandwielkasten en de nieuwe Simogear-reeks motorreductoren.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives