Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens vult zijn assortiment energiezuinige motoren aan

For the trade press
Nürnberg, 23.11.2010

De Siemens-divisie Drive Technologies vult zijn energie-efficiënte IEC laagspanningsmotoren aan met twee nieuwe framematen voor het aluminiumassortiment en verhoogt ook het vermogensbereik op de stevige gietijzeren motoren. Alle motoren zijn leverbaar in rendementsklasse IE2 en voldoen dus aan de voorschriften van de Europese Commissie 640/2009. De nieuwe gietijzeren motoren zijn ook leverbaar in de rendementsklasse IE3 en NEMA Premium.

Siemens biedt de drie-fase asynchroonmotoren van de 1LE1-serie nu ook aan in de framematen 80 en 90, alsook 100 tot 160. De nieuwe motoren met aluminiumbehuizing zijn leverbaar als 2- en 4-polige versies. De draaibare aansluitkast kan in gelijk welke hoek tussen 0° en 360° worden geplaatst. Dit betekent dat de motor vanuit elke richting kan worden aangesloten, wat de installatie vergemakkelijkt (zeker wanneer er weinig ruimte beschikbaar is) en tijd spaart. De 1LE1-serie is met een vermogen vanaf 550 Watt leverbaar in rendementsklasse IE2.

Bij de zware 1LG6-motoren verhoogt de uitbreiding van het 315-frame het vermogen tot 315 kW. De gietijzeren motoren zijn leverbaar als 2-, 4-, 6- en 8-polige versies. Met een werkfactor van 1,15 beschikken ze over voldoende thermische reserves voor belastingsschommelingen. De nieuwe motoren kunnen niet alleen worden besteld in rendementsklasse IE2, maar ook in de rendementsklassen IE3 en NEMA Premium. NEMA Premium komt overeen met de rendementsvereisten die vanaf 19 december 2010 van toepassing zullen zijn in de VS.

Laagspanningsmotoren van Siemens worden universeel aangeboden in IE2 voor het vermogensbereik van 750 W tot 375 kW, en voldoen dus aan de voorschriften van de Europese Commissie 640/2009. Vanaf 16 juni 2010 mogen motorfabrikanten in de Europese Economische Gemeenschap alleen motoren van hoog rendement op de markt brengen met het minimale rendementsniveau IE2. Deze motoren hebben een rendementsniveau dat tot zeven procent hoger ligt dan bij standaardmotoren. De kooldioxide-uitstoot en de werkingskosten liggen lager dankzij het lagere verbruik.

De zeer efficiënte motoren maken deel uit van de milieuportefeuille van Siemens. In het boekjaar 2010 bedroegen de inkomsten uit deze portefeuille in totaal ongeveer €28 miljard, waardoor Siemens wereldwijd de grootste leverancier is van milieuvriendelijke technologieën. In dezelfde periode konden onze klanten dankzij onze producten en oplossingen hun uitstoot van kooldioxide (CO2) verminderen met 270 miljoen ton, wat overeenkomt met de jaarlijkse CO2-uitstoot van grote steden zoals Hong-Kong, Londen, New York, Tokyo, Delhi en Singapore.

Meer informatie:
Neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com of surf naar www.siemens.be/drives en www.siemens.com/lowvoltagemotors

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/dt-picture/3006

energie-efficiënte IEC laagspanningsmotoren

Legende:
De Siemens-divisie Drive Technologies vult zijn energie-efficiënte IEC laagspanningsmotoren aan met twee nieuwe ashoogtes in de kleine framemaat voor de aluminiummotoren.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en Osram. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34.9 miljard. www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies