Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens en ABM lanceren nieuw assemblagecenter voor  Simogear-motorreductoren in Charleroi

For the business and trade press
Brussel, 23.08.2013

Sinds begin juni staat ABM in België in voor de assemblage en distributie van de reeks Simogear-motorreductoren vanuit het nieuwe assemblagecenter in Fleurus, nabij Charleroi. Dankzij dit assemblagecenter kan Siemens samen met zijn partner ABM een aanzienlijke inkorting van de leveringstermijnen realiseren, evenals een verhoging van de capaciteit, de productiviteit en de flexibiliteit voor de levering van deze hoogperformante aandrijfsystemen De officiële inhuldiging van het Simogear Assembly Center vindt plaats op 19 en 20 september.

Sinds 10 juni jongstleden wordt de Simogear-reeks van voor de Belgische markt door het Siemens-partnerbedrijf ABM (Atelier Belge de la Manutention) geassembleerd. Hun nieuwe Siemens Assembly Center in het Waalse Fleurus kreeg een officiële Siemens-certificering. ABM is tevens actief op het vlak van herstelling en onderhoud van mechanische aandrijfsystemen.

Voor alle sectoren en toepassingen
Hoewel ABM motorreductoren voor verschillende industrietakken verdeelt, legt het Simogear Assembly Center zich hoofdzakelijk toe op oplossingen voor aandrijvingen in de chemische, farmaceutische en voedingsindustrie, en de logistieke en waterbehandelingsector. Producenten van transportbanden, cementfabrieken, metaalconstructiebedrijven en de glasindustrie behoren eveneens tot hun klantenbestand.

“De Simogear-motorreductoren zijn geschikt voor alle toepassingen”, aldus Jean-Pierre Feltrin, afgevaardigd bestuurder van ABM. Behalve wormwieloverbrengingen en tandwieloverbrengingen met parallelle as, conische en coaxiale systemen, assembleert  ABM ook lantaarndrijfwerken van type K4 voor de montage van IEC-motoren. Ook de assemblage van Siemens Simotics GP-motoren voor een reeks van motorreductoren gebeurt in Fleurus.

In totaal beslaat het nieuwe gebouw een oppervlakte van 3.727 m2, waarvan 256 m2 voorbehouden aan de nieuwe Simogear-reeks. Dankzij een investering van in totaal bijna een miljoen euro, verdubbelt ABM zijn assemblagecapaciteit voor industriële systemen. De productieruimte werd met 10 % uitgebreid en het is nu ook mogelijk meer in de hoogte te werken. Uitgerust met opslagrekken die tot zes meter hoog kunnen reiken, is het magazijn ook voorzien op langetermijngroei.

Korte leveringstermijnen
Dankzij de opening van het assemblagecenter kan Siemens de snelle montage van zijn Simogear-motorreductoren verzekeren en bijgevolg zeer korte leveringstermijnen realiseren. “Zowel voor onze klanten in de mechanische constructie als in de industrie, betekent de indienststelling van dit nieuwe gespecialiseerde assemblagecenter een enorme tijdswinst”, zo verduidelijkt Jean-Pierre Feltrin. “Dankzij onze 20 jaar ervaring in de  verkoop en herstelling van Siemens-koppelingen, geavanceerde montagetechnieken en moderne en gecertificeerde installaties kunnen we voortaan op zeer korte termijnen zeer hoge kwaliteit leveren.” De standaard leveringstermijn bedraagt nu zeven dagen,  een grote meerwaarde voor onze klanten.

Simogear-maatoplossingen
De Simogear-productreeks onderscheidt zich zowel door bescheiden prijzen als door geavanceerde technologie. De motorreductoren zijn volledig compatibel met de door de markt vereiste afmetingen. Siemens realiseerde een grote investering en biedt aanzienlijke commerciële en logistieke ondersteuning. “Van onze kant bieden we voor Simogear een totaalservice van A tot Z, met inbegrip van assemblage, installatie, demontage, onderhoud en opvolging”, voegt Jean-Pierre Feltrin er nog aan toe.

ABM biedt totaaloplossingen voor alle industriële transportbanden: reserveonderdelen, onderhoud, engineering, vulkanisatie,…evenals maatoplossingen of opslagsystemen. Ook servicecontracten volgens behoefte zijn mogelijk voor het onderhoud. Jean-Pierre Feltrin: “Onze verkopers, technici en ingenieurs ondersteunen onze klanten zowel intern als ter plaatse. En onze interventiedienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar.

Een langetermijnstrategie
Het nieuwe assemblagecenter geeft een duwtje in de rug van de Waalse economie en de regio rond Charleroi in het bijzonder. Volledig in de lijn van de algemene bedrijfsstrategie voor het creëren van duurzame meerwaarde op basis van technische uitmuntendheid zorgen Siemens en ABM voor de permanente opleiding, d.m.v. cursussen en trainingen, van het in Fleurus tewerkgestelde personeel. Dankzij het Belgische assemblagecenter verlaagt de onderneming tevens haar CO2-uitstoot, omdat er niet langer geassembleerde onderdelen ingevoerd moeten worden.

Bovendien is de samenwerking tussen Siemens en ABM zeer duurzaam. Deze gaat al terug tot in de jaren 1990. In 2010 ondertekenden de twee partners een overeenkomst waardoor ABM het exclusieve verdeelrecht in Wallonië kreeg voor de reeks Motox-motorreductoren van Siemens. Hiernaast is ABM sinds 2011 ook een gecertificeerd revisiecenter voor Motox-motorreductoren. Met het nieuwe Simogear Assembly Center geeft Siemens ook blijk van zijn vertrouwen in een vruchtbare en duurzame samenwerking, gericht op hoogkwalitatieve en technisch geavanceerde producten en een uitstekende dienstverlening door specialisten.

Siemens SIMOGEAR

Siemens SIMOGEAR assemblagecenter ABM

Siemens SIMOGEAR assemblagecenter ABM

Met het nieuwe assemblagecenter in België kan Siemens de leveringstermijnen voor de Simogear-productreeks maximaal inkorten.