Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Compacte asynchrone motoren met gietijzeren behuizing voor veeleisende omgevingen

For the business press
Brussel, 15.04.2011

De Siemens-divisie Drive Technologies breidt de 1LE1-reeks uit met robuuste motoren voor toepassingen in de productie- en verwerkingsindustrie. De energie-efficiënte motoren van de nieuwe Severe Duty-reeks zijn verkrijgbaar in de Europese rendementsklasse IE2 en IE3. Voor de NAFTA-markt zijn er ook EISA-gecertificeerde uitvoeringen verkrijgbaar. De nieuwe motoren bestrijken een vermogensbereik van 2,2 kW tot 200 kW.

Voor toepassingen in de productie- en verwerkingsindustrie werd de 1LE1-reeks aangevuld met een reeks motoren met gietijzeren behuizing. Dankzij het ontwerp van hun behuizing zijn deze energie-efficiënte asynchrone motoren bijzonder robuust en dus geschikt voor gebruik in zware industriële omgevingen. De compacte motoren van de nieuwe Severe Duty-reeks zijn verkrijgbaar voor vermogens van 2,2 kW tot 200 kW en met ashoogten tussen 100 en 315. De reeks maakt gebruik van het werkingsconcept van de bestaande motoren met aluminium behuizing met schuin gedeelde klemmendozen. Hierdoor zijn de aansluitingen goed bereikbaar, wat de montagetijd verkort. Voor gebruik met frequentieomvormers, zoals die van de Sinamics-reeks, zijn er speciaal ontworpen uitvoeringen verkrijgbaar.

De energie-efficiënte motoren maken deel uit van de Siemens-milieuportefeuille. In het boekjaar 2010 bedroegen de inkomsten uit deze portefeuille in totaal ongeveer €28 miljard, waardoor Siemens wereldwijd de grootste leverancier is van milieuvriendelijke technologieën. In dezelfde periode konden onze klanten dankzij onze producten en oplossingen hun uitstoot van kooldioxide (CO2) verminderen met 270 miljoen ton, wat overeenkomt met de totale jaarlijkse CO2-uitstoot van de grote steden Hongkong, Londen, New York, Tokyo, Delhi en Singapore.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/1le1-motors of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com . Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder http://www.siemens.com/dt-picture/3026


Legende
De Siemens-divisie Drive Technologies breidt de 1LE1-reeks uit met robuuste motoren voor toepassingen in de productie- en verwerkingsindustrie.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2009 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34,9 miljard.

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies