Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Controller combineert bewegingscontrole-, veiligheids- en standaardtaken in één toestel

For the business press
Brussel, 19.05.2010

De nieuwe Simatic CPU 317TF-2DP controller van de Siemens divisie Industry Automation combineert bewegingscontrole-, veiligheids- en standaardtaken in één apparaat. De technologische controller maakt gebruik van PLCopen geschikte motion control-blokken en is met name geschikt voor gekoppelde bewegingssequenties van meerdere assen. Mogelijke toepassingen lopen van de gestuurde positionering met enkele as tot complexe, gesynchroniseerde bewegingssequenties, bijv. synchrone tandwielbeweging, curvesynchronisatie of correctie van afdrukmerktekens. De synchrone assen kunnen worden gekoppeld aan een virtuele of een reële master. Voor veiligheidsspecifieke toepassingen voldoet de controller aan de hoge veiligheidsvereisten overeenkomstig de relevante normen EN 954-1 tot Cat. 4, IEC 62061 tot SIL 3 en EN ISO 13849-1 tot PL e.

Voor alle functies is het Step 7-optiepakket S7-Technology beschikbaar voor technische doeleinden zoals programmering en indienststelling. Hierdoor is simultane verwerking van maximaal 64 technologieobjecten mogelijk. Voor failsafe toepassingen biedt het Step 7-optiepakket Distributed Safety voorgeconfigureerde, TÜV-gecertificeerde bibliotheekblokken, bijv. voor noodstop, tweehandbediening, demping en deurbewaking. Er is geen externe veiligheidshardware vereist voor dure veiligheidsmaatregelen aan de machine, en daardoor wordt er ook minder ruimte ingenomen in de schakelkast. Gecentraliseerde en gespreide failsafe I/O en failsafe aandrijvingen overeenkomstig PROFIsafe, de failsafe communicatiestandaard, kunnen worden aangesloten op de Simatic CPU 317TF-2DP. De aandrijfveiligheidsfuncties SBC, SLS, SSM, SOS, SS1, SS2 en STO overeenkomstig PROFIsafe kunnen worden gebruikt naast de vertrouwde veiligheidsfuncties. In vergelijking met klassieke technologie leidt het gebruik van PROFIsafe-technologie tot minder bedradingskosten, minder risico op bedradingsfouten en grote flexibiliteit tijdens de indienststelling.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/motioncontrol en www.siemens.de/simatic-technologyOf neem contact op met de technische specialisten op 02 536 42 48, e-mail: mc.be@siemens.com .

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/ad-picture/2227

Legende
De nieuwe Simatic CPU 317TF-2DP controller van de Siemens divisie Industry Automation combineert bewegingscontrole-, veiligheids- en standaardtaken in één toestel. De technologische controller maakt gebruik van PLCopen geschikte motion control-blokken en is met name geschikt voor gekoppelde bewegingssequenties van meerdere assen. Mogelijke toepassingen lopen van de gestuurde positionering met enkele as tot complexe, gesynchroniseerde bewegingssequenties, bijv. synchrone tandwielbeweging, curvesynchronisatie of correctie van afdrukmerktekens.