Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens stelt decentraal Sinamics S120M-servoaandrijving voor

For the business and trade press
Brussel, 03.12.2013

  • Kortere bekabelingstijd en kortere kabellengtes

  • Meer flexibiliteit voor het upgraden en achteraf aanpassen van machines

  • Kleinere afmetingen en voetafdruk van schakelkast

Met de Sinamics S120M breidt de Siemens-divisie Drive Technologies haar Sinamics S120-portfolio uit met een decentraal servoaandrijving. Door de vermogenseenheid uit de kast te verplaatsen naar de motor van de aangedreven as, kon het volume en de airconditioning van de kast worden gereduceerd. Dit verkort de tijd die vereist is voor de bekabelingswerken. Het decentraal ontwerp van de aandrijving en de mogelijkheid om tot twaalf aandrijvingen op één adaptermodule te laten draaien, verhoogt ook de flexibiliteit voor nieuw ontworpen machines en voor upgrades. De nieuwe aandrijving is ideaal voor modulaire machineontwerpen en machines met grote afmetingen of beperkte ruimte voor de kast.

Sinamics S120M is de decentraal versie van het Sinamics S120 modulaire aandrijfsysteem, dat wordt gebruikt voor veeleisende motion control-taken in uiteenlopende industriële toepassingen. Dit is een compacte, gebruiksklare eenheid waarvan de vermogenseenheid geïntegreerd zit in de motor van de aangedreven as. Dit vermindert het vermogensverlies in de kast en vergt minder airconditioning. Het volume en de voetafdruk van de kast kunnen ook kleiner zijn. Dankzij de oplossing met één kabel, waarbij een voorgemonteerde hybride kabel alle signaal- en voedingskabels omvat, is niet alleen de totale kabellengte korter, maar wordt ook de bekabelingstijd verminderd.

Sinamics S120M wordt aangesloten op de AM600-adaptermodule via de bijbehorende hybride kabel, die op zijn beurt centraal wordt aangesloten op het bestaande Sinamics S120-systeem in de kast. Alle veiligheidsfuncties zijn beschikbaar voor het veilig stoppen en bewaken van de bewegingen van aandrijvingen vanuit het Sinamics S120-systeem.

Dankzij het decentraal ontwerp is modularisering mogelijk van installaties en installatieonderdelen. Afhankelijk van het vermogen kunnen tot twaalf decentraal Sinamics S120M-servoaandrijvingen op één adaptermodule draaien. Een willekeurig aantal adaptermodules kan met een dienovereenkomstig gedimensioneerde voeding werken. Digitale in- en uitgangen die in de aandrijving geïntegreerd zijn, laten ook een comfortabele aanpassing aan de machineomgeving toe in typische sectoren zoals verpakking, drukwerk, glas en textiel.

Met de Sinamics S120M breidt de Siemens-divisie Drive Technologies haar Sinamics S120-portfolio uit met een decentraal servoaandrijving. Door de vermogenseenheid uit de kast te verplaatsen naar de motor van de aangedreven as, kon het volume en de airconditioning van de kast worden gereduceerd.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .

Sinamics S120M

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/press/pi/IDT2013104101e 

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives