Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Volledig assortiment explosieveilige motoren in rendementsklasse IE2

For the business press
Brussel, 21.06.2011

De Loher Chemstar-motorreeks is nu leverbaar in rendementsklasse IE2 "Hoog rendement" voor alle soorten explosiebeveiliging Ex n, Ex e en Ex de. Dankzij hun tegen chemicaliën bestendige lakafwerking en de gegalvaniseerde ventilatordeflector zijn de laagspannings-asynchroonmotoren met name geschikt voor toepassingen in de chemische en petrochemische sector en in de olie- en gasnijverheid. Ze kunnen worden geleverd voor de standaardspanningen 230/400 V, 400/690 V en 500 V. De basisversie heeft ook de hogere beschermingsgraad IP56, zodat deze beter beschermd is tegen water. Dit betekent dat deze voldoet aan de technische specificaties van de zware nijverheid. Motorversies tot IP66 zijn mogelijk wanneer de beveiligingsvereisten nog strenger zijn.

Het standaard optiepakket werd uitgebreid met extra opties zoals anticondensatieverwarming en wordt nu gekenmerkt door verbeterde verbindingssystemen en uitstekende geluidsniveaus om te voldoen aan bijkomende, projectspecifieke vereisten. De motoren zijn leverbaar met een vermogen tussen 0,25 kW en 315 kW en ashoogtes tussen 71 en 355. De documentatie is reeds beschikbaar tijdens de engineeringfase, wat tijd en geld spaart. Loher Chemstar-motoren beschikken over alle vereiste explosiebeveiligingssystemen en zijn uiterst kosteneffectief dankzij het geringe energieverbruik, de lagere werkingskosten en de lange service-intervallen. In explosiebeveiliging van het type Ex n en Ex de zijn ze ook gecertificeerd in IEC Ex.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding hieronder downloaden:

Loher Chemstar-motorreeks

Legende
De Loher Chemstar-motorreeks is nu leverbaar in rendementsklasse IE2 "Hoog rendement" voor alle soorten explosiebeveiliging Ex n, Ex e en Ex de.

Over Loher GmbH
Loher-aandrijvingen worden over de hele wereld gebruikt in laag- en hoogspanningsontwerpen tot de hoogste waarden in de proces- en petrochemische nijverheid, mijnbouw, marinetoepassingen op schepen en onder water, en in liften en roltrappen. Loher produceert ook motoren voor milieuvriendelijke toepassingen, zoals generatoren op wind- en waterenergie. Alle activiteiten van de groep voor de elektronische snelheidsregeling van driefasige motoren zijn geconcentreerd in de Electronic Drive Systems-divisie. Het productieprogramma bestaat uit frequentieomvormers van 0,4 kW tot 6.000 kW en spanningsgestuurde eenheden voor de bewaking van motoren. Loher is sterk gespecialiseerd in elektrische aandrijftechnologie en maakt deel uit van Siemens AG, een wereldleider in elektronische en elektrische engineering.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34,9 miljard. www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies