Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Flender voor het eerst op Maintenance Fair in Antwerpen

Siemens-eenheid Mechanical Drives wordt Flender, a Siemens Company

Flender, wereldmarktleider in mechanische aandrijvingen en koppelingen, maakt voor het eerst zijn opwachting in België. Op 21 en 22 maart 2018 zal de voormalige Siemens-eenheid Mechanical Drives haar producten voorstellen aan het Belgische publiek op de Maintenance Fair in Antwerpen.

Om de handelingsspeelruimte uit te breiden en de commerciële oriëntatie te versterken, kondigde Siemens begin 2017 aan dat deze eenheid als zelfstandige onderneming onder de koepel van Siemens zal werken. Op 1 oktober 2017 kwam de eenheid voor mechanische aandrijvingen (Siemens Mechanical Drives - MD) onder de bedrijfsnaam Flender GmbH, a Siemens Company, op de markt. Ook de naam van de vestigingen werd wereldwijd aangepast. Tegen medio 2018 moet de heroriëntatie wereldwijd afgesloten zijn.

Flender – By your side

“Flender is ons sterk merk dat beantwoordt aan onze traditie van meer dan honderd jaar, waarmee we altijd ons bedrijf hebben gerund. In de toekomst worden alle globale activiteiten van de eenheid samengebracht onder Flender”, vertelt Dieter Van Schoors, CEO van Flender België. “We staan voor een diepgaande kennis van mechanische aandrijftechnologie, evenals de allerbeste kwaliteit in de producten en diensten. Hooggekwalificeerde en toegewijde medewerkers zijn altijd de sleutel geweest tot de innovatieve kracht en productieve capaciteit. Ons vermogen om onze klanten competent te adviseren met het oog op hun individuele vereisten, berust op een uitgebreide toepassingskennis en decennialange ervaring in veel sectoren van de industrie. Ons motto luidt dan ook niet voor niets ‘By Your Side’.”

Belgische primeur

Reeds in 2017 maakte Flender een blijvende indruk op de bezoekers van de Hannover Messe in Duitsland, ‘s werelds belangrijkste industriële vakbeurs. Met de slogan ‘Flender - By Your Side’ presenteerde het bedrijf zijn aandrijvingen en recentste innovaties zoals de N-ARPEX-koppeling. Met zijn aanwezigheid op de Maintenance Fair in Antwerpen zet Flender zijn succesverhaal verder.

“De Maintenance Fair in Antwerpen is een primeur voor ons”, vertelt Dieter Van Schoors. “Voor de eerste keer zullen we onder de noemer Flender onze omvangrijke knowhow voorstellen aan het Belgische publiek. Zij kunnen aan onze stand kennismaken met onze innovaties in de wereld van aandrijvingen en koppelingen en in levende lijve ervaren hoe onze betrouwbare producten naadloos passen in de machines en apparatuur van de toekomst.”

Uitgebreid aanbod

Flender zal op de Maintenance beurs een greep voorstellen uit zijn uitgebreid aanbod van innovatieve producten en dienstenoplossingen op vlak van mechanische aandrijvingen en koppelingen. Zo staan de nieuwe koppelingen N-BIPEX en N-ARPEX in de kijker, samen met een werkend demo-model met FZG tandwielkast en een condition monitoring systeem. Via video’s en live configuratoren kunnen de bezoekers dan weer de rest van het uitgebreide Flender-portfolio ontdekken op de stand.

Flender, de grootste portfolio ter wereld van industriële koppelingen, tandwielkasten en services

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 377.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

14-2-2018