Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Flexibele KS-adapter koppelt Simogear-motorreductoren aan verschillende servomotoren

  • Nieuwe Simogear koppelingsadapter voor Simotics servomotoren

  • Flexibel te gebruiken adapter voor vereenvoudigde hantering

  • KS-adapter beperkt werkonderbrekingen, optimaliseert voorraadbeheer en is geschikt voor zeer nauwkeurige toepassingen

Siemens heeft een nieuwe koppelingsadapter gelanceerd om Simogear motorreductoren te koppelen aan Siemens servomotoren. De flexibele nieuwe oplossing kan verschillende soorten motorreductoren verbinden met verschillende servomotoren in plaats van voor elke motor een afzonderlijke, specifieke adapter te gebruiken. Met deze nieuwe oplossing wordt de hantering radicaal vereenvoudigd. De versies KS03 tot KS05 van de nieuwe adapter zijn gemaakt van aluminium en zijn momenteel leverbaar voor Simotics S-1FL6 motoren. Vanaf kalenderjaar 2019 zal het ook mogelijk zijn om motoren van de reeksen S-1FK2, S-1FK7, S-1FT7 en M-1PH8 te verbinden met motorreductoren van nagenoeg elke maat en elk type. De voordelen van de nieuwe adapteroplossing zijn kortere werkonderbrekingen en lagere kosten door de eenvoudige installatie en demontage, geoptimaliseerd voorraadbeheer en een spelingvrij ontwerp waardoor verbinding zonder borgspie standaard mogelijk is voor zeer nauwkeurige toepassingen.

Met de nieuwe KS-adapter, die ontworpen is voor in totaal vier verschillende soorten motorreductoren (coaxiale, parallelle as, haakse en worm), rond Siemens zijn portfolio van servomotorreductoren af. De belangrijkste doelgroepen voor de nieuwe adapter zijn klanten uit de sectoren machinebouw en transportsystemen, naast fabrikanten van productie- en verpakkingsmachines, werktuigmachines en opslag- en ophaalsystemen. De adapter is met name geschikt voor toepassingen waar strenge eisen worden gesteld aan precisie, exacte positioneerbaarheid, dynamiek, compactheid en gewicht.

Siemens heeft een nieuwe koppelingsadapter gelanceerd om Simogear motorreductoren te koppelen aan Siemens servomotoren. De flexibele nieuwe oplossing kan verschillende soorten motorreductoren verbinden met verschillende servomotoren in plaats van voor elke motor een afzonderlijke, specifieke adapter te gebruiken. Met deze nieuwe oplossing wordt de hantering radicaal vereenvoudigd.

 

Foto's zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2018110041DFEN

Meer informatie over KS-adapters is te vinden op www.siemens.com/simogear

 

Volg ons op de socialemedia:
Twitter: www.twitter.com/MediaServiceInd en www.twitter.com/siemens_press
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Met zijn beursgenoteerde dochteronderneming Siemens Healthineers AG is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

17-1-2019