Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Geavanceerde Motion Control-toepassingen geïntegreerd in het TIA Portal-engineeringkader

Hannover Messe, Hal 9, stand D35

  • Totaalpakket, bestaande uit de Simatic Advanced Controller en het Sinamics-servoaandrijfsysteem, geïntegreerd in TIA Portal V14

  • Simatic S7-1500 T-CPU Advanced Controller voor standaard-, veiligheids- en Motion Control-automatiseringstaken

  • Sinamics V90-servoaandrijfsysteem met Profinet verzekert de vereiste snelheid en precisie op de machine

  • Makkelijke integratie en uitvoering van geavanceerde Motion Control-taken, bijv. complexe bewegingen met tandwieloverbrenging en axiale verplaatsing (gearing en camming)

Siemens brengt een totaalpakket voor Motion Control-toepassingen op de markt, bestaande uit de Simatic Advanced Controller en het Sinamics-servoaandrijfsysteem. De nieuwe Simatic S7-1500 T-CPU-controller staat in voor de sturingstaken. Het pakket is geïntegreerd in TIA Portal V14 (Totally Integrated Automation), de nieuwe versie van het Siemens-engineeringkader. Het nieuwe Sinamics V90-servoaandrijfsysteem met Profinet verzekert de vereiste snelheid en precisie op de machine. Dankzij het nieuwe pakket kunnen Simatic-gebruikers nu geavanceerde Motion Control-taken, bijv. complexe bewegingen met tandwieloverbrenging en axiale verplaatsing (gearing, camming), uitvoeren in een vertrouwde omgeving. De nieuwe S7-1500 T-CPU is ook geschikt voor veiligheidstoepassingen, zodat de gebruiker slechts één controller nodig heeft voor standaard-, veiligheids- en Motion Control-automatiseringstaken.

TIA Portal V14 ondersteunt gebruikers bij de engineering van hun Motion Control-taken, zoals toepassingen met elektronische reductor of elektronische curvenschijf. De geïntegreerde Cam Editor vereenvoudigt de configuratie en optimalisering van variabele, positieafhankelijke overbrengingsverhoudingen tussen master- en slave-assen. De curvenschijven kunnen worden veranderd of bijgesteld voor verschillende productuitvoeringen, zelfs terwijl de machine draait. De Cam Editor is bijzonder gebruiksvriendelijk, ook voor volledige systeemdiagnoses.

Het Sinamics V90-servoaandrijfsysteem is nu ook beschikbaar met Profinet, de Ethernet-standaardnorm voor automatisering. Het geoptimaliseerde, gebruiksvriendelijke servoaandrijfsysteem bestaat uit een Sinamics V90-servoaandrijving en een Simotics S-1FL6-servomotor die werd uitgebreid met een nieuwe incrementele encoder met 21-bits resolutie. Verschillende omvormergroottes en motorashoogtes dekken een groter toepassingsgebied en zijn geschikt voor 1- en 3-fasige netwerken. Er zijn acht omvormergroottes en zeven motorashoogtes beschikbaar voor een vermogensbereik van 0,05 tot 7,0 kilowatt. De motoren hebben een laag inertiemoment zodat diverse Motion Control-taken kunnen worden uitgevoerd voor de meest uiteenlopende toepassingen, met focus op dynamische beweging en verwerking - bijvoorbeeld positioneren, transporteren en wikkelen. Naast de werking in TIA Portal V14 met de nieuwe Simatic 1500 T-CPU Advanced Controller, is het servoaandrijfsysteem ook geschikt voor gebruik met de Simatic S7-1500 Advanced Controller en de Simatic S7-1200 Basic Controller.


Legende
Siemens brengt een totaalpakket voor Motion Control-toepassingen op de markt, bestaande uit de Simatic Advanced Controller en het Sinamics-servoaandrijfsysteem. De nieuwe Simatic S7-1500 T-CPU-controller staat in voor de sturingstaken. Het pakket is geïntegreerd in TIA Portal V14 (Totally Integrated Automation), de nieuwe versie van het Siemens-engineeringkader. Het nieuwe Sinamics V90-servoaandrijfsysteem met Profinet verzekert de vereiste snelheid en precisie op de machine.

Dit persbericht en de bijhorende hoge resolutie foto vindt u op www.siemens.com/press/PR2016030166DFEN

Meer informatie vindt u op www.siemens.com/tia-portal

Alle informatie met betrekking tot de persconferenties in het kader van de Hannover Messe 2016 vindt u op www.siemens.com/press/hm16

Volg ons op sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: www.siemens.com/industry-blog

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

11-5-2016