Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Met Sinumerik van Siemens op weg naar Industrie 4.0 in CNC-technologie

For the business press
Nürnberg, 26.07.2013

  • Ook in de werktuigmachinebouw nood aan meer geïntegreerde oplossingen

  • Grotere productiviteit en flexibiliteit bij CNC-bewerkingen dankzij verdere ontwikkeling van het Sinumerik-aanbod

  • Sinumerik en Integrated Drive Systems (IDS): optimale meerwaarde door consistente integratie gedurende de hele levenscyclus

Industriële ondernemingen worden geconfronteerd met ingrijpende veranderingen in de productie-omgevingen. Deze evolutie wordt gekenmerkt door een toenemende integratie van productontwikkelings- en productieprocessen dankzij innoverende softwaresystemen en uiterst performante hardware. Hiermee zet de sector een belangrijke stap in de richting van een nieuw industrieel tijdperk. “Siemens investeert al jarenlang sterk in de integratie van automatiseringstechnologie voor de hele waardeketen en speelt een toonaangevende rol bij het vormgeven aan de toekomst van de productie”, aldus Robert Neuhauser, CEO van de Business Unit Motion Control Systems binnen de divisie Drive Technologies van Siemens, op een persconferentie in de aanloop naar EMO 2013.
“In de Sinumerik-omgeving in het bijzonder en bijgevolg in de CNC-productie in het algemeen zet Siemens reeds jarenlang sterk in op domeinen als simulatie, virtuele machines maar ook integratie in industriële IT-systemen. We willen een drijvende kracht zijn achter dit integratieproces en zo het pad effenen naar Industrie 4.0 voor de sector van de werktuigmachinebouw”, vervolgde Robert Neuhauser.

Met zijn Sinumerik-producten beschikt Siemens over een integraal aanbod van sturingen, gaande van oplossingen voor eenvoudige werktuigmachines over gestandaardiseerde machineconcepten tot en met modulaire premiumoplossingen, alsook over intelligente oplossingen voor de economische productie van hoogwaardige werkstukken. Het bedrijf werkt aan de consistente uitbreiding van zijn expertise op het vlak van CNC-technologie. “Toekomstige productiemodellen zullen steeds meer productiviteit, flexibiliteit en efficiëntie vereisen, terwijl tezelfdertijd ook een vereenvoudiging van de machinebediening en het productieproces verwacht wordt. De opeenvolgende ontwikkelingen van het Sinumerik-aanbod dragen bij tot de inlossing van deze verwachtingen”, reageerde Joachim Zoll, hoofd van de divisie Machine Tools van Siemens binnen de Business Unit Motion Control Systems. De innovaties waarmee Siemens op EMO 2013 uitpakt, focussen bijgevolg op intelligente functionele verbeteringen die op hun beurt weer leiden tot een groter CNC-gebruikscomfort, nauwkeurigere werkstukken en veiligere bewerkingen voor alle machinecategorieën, van compacte tot geavanceerde oplossingen. Siemens demonstreert er bijvoorbeeld een nieuwe functie ter bescherming tegen ongewenste botsingen van machinecomponenten, naast verbeteringen aan zijn universele Sinumerik Operate-gebruikersinterface, met inbegrip van bijgewerkte simulatie-opties.

Daarnaast speelt het Sinumerik-aanbod, ook binnen het kader van het Integrated Drive System (IDS), een steeds belangrijkere rol bij het effenen van het pad voor Industrie 4.0. Met het oog op een optimale meerwaardecreatie in de hele procesketen door consistente integratie, wordt IDS gebruikt voor de consequente integratie van alle componenten van de aandrijftrein in de volledige productieprocesomgeving. Dit geldt ook voor de Sinumerik-systeemoplossingen.

Standaard werden altijd al optimaal gecoördineerde systeemcomponenten gebruikt voor alle Sinumerik-toepassingen, zoals uiterst performante Sinamics-aandrijvingen en Simotics-motoren. Naast de horizontale integratie van de hele aandrijftrein ondersteunt Siemens met Sinumerik Integrate for Production ook de verticale integratie binnen de sturingsarchitectuur van industriële productie-automatisering. Zoals aangetoond in het voorbeeld van een toonaangevende autoconstructeur kan door dergelijke verticale en horizontale integratie in het productieproces de opstartsnelheid van de serieproductie voor een nieuw model met 50 percent verhoogd worden.

De integratie gedurende de volledige productlevenscyclus kan dan weer geïmplementeerd worden door middel van gepaste PLM-software-oplossingen van Siemens. Dit concept is al in gebruik bij geavanceerde metaalverwerkende industrieën zoals de automobielsector, de ruimte- en luchtvaart en de medische technologie. Bijgevolg kunnen productontwikkeling en productieplanning in toenemende mate op het scherm plaatsvinden, nog vóór er ook maar één werktuigmachine is geïnstalleerd. Indien een modulaire machine van meet af aan virtueel ontwikkeld wordt, zodat ze volledig gesimuleerd kan worden, is een tijdswinst tot 40 percent mogelijk. Verdere simulatie en optimalisering kunnen ook in operationele stadia productiviteitsstijgingen tot 10 procent genereren. Op de EMO-beurs van dit jaar plaatst Siemens enkele nieuwe ontwikkelingen van zijn Product Lifecycle Management-software in de schijnwerpers. Deze omvatten schaalbare oplossingen voor componentenproductie en verder verbeterde IT-integratie - van werkstukmodel tot werktuigmachine. Siemens zal er ook zijn volgende stap in productiviteit voor NC-programmering voorstellen, met de verdere ontwikkeling van zijn PLM-software NX CAM. Voortaan omvat deze software ook speciale, sectorspecifieke bewerkingsfuncties, evenals toegang tot een nieuwe Manufacturing Resource Library.


Uitgebreide CNC-competentie: Siemens demonstreert hoe een reeks van intelligente toevoegingen aan zijn Sinumerik-aanbod de productiviteit, flexibiliteit en veiligheid van CNC-productie kunnen verhogen.


Met een reeks van geïntegreerde oplossingen breidt Siemens zijn voorbereidingen op Industrie 4.0 uit tot de sector van de werktuigmachinebouw. Dankzij een geïntegreerd werkstukmeetsysteem met een nauwkeurigheid van 30 nanometer, toegepast in ’s werelds grootste productiemachine voor precisie-optische componenten, kunnen telescopen geproduceerd worden die tot 13 miljard lichtjaren ver de ruimte kunnen verkennen.

Dit persbericht en een bijbehorende persfoto zijn te vinden op www.siemens.com/press/emo-hannover-2013-pk

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is ‘s werelds toonaangevende leverancier van innoverende en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij end-to-end automatiseringstechnologie en industriële software, uitgebreide expertise van verticale markten, en technologiegebaseerde diensten, verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie, en flexibiliteit van zijn klanten. Met een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 100.000 medewerkers, omvat de sector Industry de divisies Industry Automation, Drive Technologies en Customer Services evenals de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie kunt u vinden op http://www.siemens.com/industry

De Siemens Drive Technologies Division (Nürnberg, Duitsland) is ’s werelds toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen, en diensten voor de voor de volledige aandrijftrein, met inbegrip van elektrische en mechanische componenten (Integrated Drive Systems). Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesindustrieën evenals de segmenten infrastructuur en energie. Met haar producten en oplossingen komt de divisie tegemoet aan de centrale eisen van haar klanten op het vlak van productiviteit, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid. Meer informatie kunt u vinden op http://www.siemens.com/drivetechnologies