Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuw IoT-aandrijfconcept voor hogere beschikbaarheid en meer productiviteit

SPS IPC Drives 2017, hal 11

  • IoT-concept voor Simotics-aandrijftechniek

  • Bewaking van de bedrijfstoestand van motoren

  • Koppeling aan open IoT-besturingssysteem MindSphere

  • Maximale transparantie en verhoogde productiviteit dankzij intelligente evaluatie: gegevensanalyse door Simotics IQ

Met Simotics IQ, het nieuwe IoT-compatibele aandrijfconcept van Siemens, zijn de nieuwe Simotics SD laagspanningsmotoren uitgerust met een compacte sensorbox, die belangrijke bedrijfs- en toestandsparameters registreert en ze via wifi doorstuurt naar de cloud. Deze bedrijfsgegevens kunnen vervolgens worden opgeslagen en geanalyseerd door de Simotics IQ MindApp op MindSphere. De Simotics IQ MindApp biedt aan de gebruiker technische motorgegevens en waardevolle analyseresultaten over de werking en de toestand van de motor en stelt bijvoorbeeld aanbevolen acties voor preventief onderhoud voor. Dankzij deze nieuwe transparantie van de bedrijfsgegevens kan de productiviteit verder worden verhoogd.

Siemens demonstreert de connectiviteit van Simotics IQ live op SPS IPC Drives: een Simotics SD-motor van de nieuwe generatie wordt met MindSphere verbonden terwijl hij draait. Dankzij intelligente gegevensanalyse wordt de transparantie van het proces verbeterd, waardoor de gebruiker kan genieten van belangrijke voordelen. Belangrijke KPI’s worden geanalyseerd en weergegeven in MindApp, zoals temperatuur of transiënte oscillatie. Daardoor kan de gebruiker vroegtijdig reageren. Door specifiek configureerbare waarschuwingslimieten en intelligente analyse toe te passen, kan de klant de onderhoudsactiviteiten naar wens plannen en reageren vooraleer er zich werkonderbrekingen voordoen. Door verschillende motoren te integreren, kan de Simotics IQ MindApp niet alleen de volledige toestandsbewaking ondersteunen, maar ook de geïnstalleerde motorenvloot beheren op het vlak van bijvoorbeeld energieverbruik of onderhoudsplanning.

Op SPS IPC Drives demonstreert Siemens de connectiviteit van Simotics IQ, het nieuwe IoT-concept voor Simotics-aandrijftechniek.

 

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017110060PDEN

 

Volg ons op twitter: www.twitter.com/siemens_press

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 372.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

23-11-2017