Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens presenteert de tot nu toe kleinste Sinamics-frequentieomvormer

Hannover Messe, Hal 9, stand D35

  • Sinamics V20 met volledige functionaliteit en bijzonder compacte framemaat

  • Nieuwe framematen FS AA en FS AB zijn slechts 68 millimeter breed en dekken een vermogensbereik van 0,12 kW tot 0,75 kW

  • Geïntegreerde C1 EMC-filter vermindert de elektromagnetische interferentie zodat omvormers ook in residentiële en commerciële omgevingen gebruikt kunnen worden

Met de Sinamics V20-frequentieomvormers in framematen FS AA en FS AB heeft Siemens zijn tot nu toe kleinste omvormeruitvoeringen op de markt gebracht. Met een breedte van slechts 68 millimeter en een hoogte van 142 millimeter, heeft het bedrijf de installatieafmetingen van de Sinamics V20 voor motoren met lage vermogens aanzienlijk verminderd. De nieuwe frequentieomvormers hebben in FS AA-framemaat een inbouwdiepte van 108 millimeter en een vermogen van 0,12, 0,25 of 0,37 kW, in FS AB-framemaat hebben de omvormers een inbouwdiepte van 128 millimeter en een vermogen van 0,55 of 0,75 kW voor gebruik op een 1-fasig 230 V-stroomnet. De frequentieomvormers zijn optioneel verkrijgbaar met geïntegreerde C1 EMC-filter (elektromagnetische compatibiliteit) waardoor ze conform DIN EN 61800-3 zowel in residentiële als in commerciële omgevingen gebruikt kunnen worden.

Enerzijds zijn de nieuwe Sinamics V20-frequentieomvormers geschikt voor industriële toepassingen zoals pompen, ventilatoren, compressoren en transportsystemen. Anderzijds kunnen de compacte omvormers ook in residentiële en commerciële omgevingen gebruikt worden voor commerciële toepassingen zoals koeltogen, fitnessapparatuur, ventilatiesystemen en commerciële wasmachines.

De Sinamics V20-frequentieomvormers onderscheiden zich door hun snelle, ongecompliceerde indienststelling, makkelijke bediening en robuustheid. Dankzij de "Keep Running"-modus is zelfs bij een schommelende netspanning een ononderbroken bedrijf mogelijk. Een verbeterd koelingconcept evenals gecoate printplaten verzekeren de grote elektrische en mechanische robuustheid vereist voor gebruik in veeleisende omgevingsomstandigheden. De compacte frequentieomvormers kunnen met een controller op een hoger niveau worden verbonden via de geïntegreerde Modbus RTU/USS-interface.

Met de twee nieuwe framematen is de Sinamics V20 nu in totaal in zeven verschillende framematen verkrijgbaar. Elke uitvoering is geoptimaliseerd voor een vermogen in het bereik van 0,12 tot 30 kW, en voor gebruik op een 1-fasig 230 V-stroomnet of een 3-fasig 400 V-stroomnet.


Met de Sinamics V20-frequentieomvormers in framematen FS AA en FS AB heeft Siemens zijn tot nu toe kleinste omvormeruitvoeringen op de markt gebracht. Met een breedte van slechts 68 millimeter en een hoogte van 142 millimeter, heeft Siemens de framemaat van de Sinamics V20 voor motoren met lage vermogens aanzienlijk gereduceerd.

Bijhorende foto vindt u op: www.siemens.com/press/PR2016040220DFEN

Voor meer informatie: www.siemens.com/sinamics

Meer informatie over de Hannover Messe vindt u op www.siemens.com/press/hm2016

Volg ons op sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: www.siemens.com/industry-blog

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

25-4-2016