Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Compleet gamma van laagspanningsmotoren van Siemens met een ruime inzetbaarheid

  • Volledige reeks van Simotics FD motoren met een vermogen gaande van 200 tot 1.600 kilowatt

  • Modulair concept voor de ruimst mogelijke inzetbaarheid, optimaal aangepast aan de individuele noden

  • Integrated Drive System (IDS) met ingebouwde Simotics FD motor en Sinamics frequentieomvormer beantwoordt aan de vereisten van de IES2 efficiëntieklasse

Siemens heeft zijn breed spectrum van Simotics FD laagspanningsmotoren vervolledigd. De nieuwe motoren met een vermogenbereik van 200 tot 1.600 kilowatt en ashoogtes tussen 315 en 450 millimeter zijn geoptimaliseerd om met een frequentieomvormer te functioneren en zijn bijzonder energiezuinig, vooral bij gedeeltelijke belasting. In combinatie met Sinamics laagspanningsfrequentieomvormer vormen zij een IDS (geïntegreerd aandrijvingsysteem) dat aldus geheel beantwoordt aan de vereisten van de IES2 efficiëntieklasse. Vergeleken met het standaard referentiesysteem betekent dit dat verliezen met 35 procent worden verlaagd. De modulaire structuur zorgt bij de klanten voor een maximale inzetbaarheid, vermits zij kunnen kiezen tussen bijvoorbeeld lucht- of waterkoeling of tussen zelf- of geforceerde  ventilatie. Serviceconcepten zoals de "predictiemonitoring" maken deze portefeuille compleet.

Simotics FD motoren zijn ideaal voor samengebruik met de Sinamics laagspanningsfrequentieomvormers en als deel van een IDS vormen zij op een energie- en kostenefficiënte manier een volledig systeem met daarenboven een geringe geluidsbelasting.
In combinatie met Sinamics laagspanningsfrequentieomvormers beantwoordt de aandrijvingstrein aan de vereisten van de IES2 efficiëntieklasse. Wanneer het hele aandrijvingsysteem watergekoeld is, kan de teruggewonnen warmte de efficiëntie nog verder verbeteren. Omdat de stroomdensiteit van watergekoelde motoren tot 30% hoger ligt, zijn deze buitengewoon compact gebouwd.

De aansluitdoos kan roteren in stappen van 90 graden, is diagonaal verdeeld en vrij groot gebouwd waardoor aansluitingen heel gemakkelijk uit te voeren zijn. Het omvangrijk dienstenpakket omvat online conditiebewaking en herstellingen tot en met aanpassingen, aangeboden via een globaal servicenetwerk. Het innoverende en compact nieuw motorontwerp is compatibel met  de Simotics TN N-compact reeks. Er zijn geen buitenkoelribben nodig. Deze zitten immers direct ingebouwd in de kern van de stator die zich in een rechthoekige gietijzeren kamer bevindt, waardoor koeling mogelijk is, dichtbij de warmtebron.

De combinatie van de Sinamics G120P frequentieomvormer en de Simotics FD motor is speciaal ontworpen voor een pomp- en ventilatieomgeving waarin zij bijzonder goed presteren. Simotics FD motoren zijn nu op zeer verscheidene plaatsen in alle sectoren ingezet, zelfs voor plastic, cement, mijnbouw, staal, marine, papier, kraan, (afval)water en chemische toepassingen. Dankzij de meest recente uitbreiding komen deze nu overal voor in allerlei toepassingen.


Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

Dit persbericht, samen met de persfoto, is te vinden op http://www.siemens.com/press/pi/PR2015020118PDEN
Lees meer over Simotics FD op www.siemens.com/simotics-fd

Omdat hun modulair ontwerp de gebruiker de keuze laat tussen bijvoorbeeld luchtkoeling en waterkoeling of tussen automatisch ventileren en gedwongen ventilatie, kunnen de Simotics FD motoren aangepast worden om te dienen voor de meest uiteenlopende toepassingen.

13-5-2015