Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens lanceert master classes in aandrijftechnologieën

For the business and trade press
Brussel, 09.02.2011

Master classes aandrijftechnologieën

Met ‘Total Drive Train’ biedt aandrijftechnologieleverancier Siemens aan klanten in de productie- en procesindustrie een totaaloplossing vanaf het elektriciteitsnet tot aan de machine-as. Om de bestaande kennis te vergroten en te delen met de spelers in de markt lanceert Siemens ‘master classes’ in aandrijftechnologieën. Experts met verschillende achtergronden delen in praktische sessies van twee uur hun knowhow met de deelnemers. De eerste twee master classes in 2011 behandelen ATEX-normen en -regelgeving, en HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning) en energiebesparing.

Aandrijftechnologie verhoogt de efficiëntie in productie, transport en energiegebruik; het is een van de sleutelfactoren voor de duurzame ontwikkeling van de industrie.

Elektrische en mechanische componenten in één concept

In het verleden werden de elektrische en mechanische componenten van aandrijvingen beschouwd als volledig gescheiden specialismen. Volgens Siemens zijn deze in een optimale aandrijving onlosmakelijk verbonden in een enkel concept. Dit zorgt voor een verhoogde synergie met snellere, nauwkeurigere en flexibelere machines als resultaat.

Met ‘Total Drive Train’ levert Siemens zijn klanten een totaalconcept: eenvoudig integreerbare elektrische én mechanische componenten. Dit vooruitstrevende concept omvat de frequentieomvormer, motor, motorreductor, reductor als de koppeling. Siemens omkadert het geheel met gespecialiseerde knowhow en doorgedreven service.

Kennisdelen via master classes

Siemens wil industriële bedrijven via een reeks master classes de kans bieden om hun kennis van aandrijftechnologieën uit te breiden. De master classes worden gegeven door experts uit hogescholen, universiteiten, onderzoekscentra, certificatie-instanties … Ze behandelen actuele thema’s uit de wereld van aandrijftechnologieën vanuit academisch en technologisch perspectief.

Eerste thema’s: veiligheid en energie

Veiligheid, dat in elke industriële omgeving op de eerste plaats staat, is het thema van de eerste sessie. In de master class over ATEX-normen en regelgeving wordt ingegaan op de richtlijnen die veiligheid en gezondheid van medewerkers waarborgen op plaatsen met explosiegevaar. Deze master class is gepland op 31 maart 2011.

Ook rationeel energieverbruik staat vandaag hoog op de agenda in de productie- en procesindustrie. Verwarming, koeling en airconditioning zijn grote energieverbruikers. Een correct ontwerp en optimale installatie van industriële HVAC-systemen kunnen bijdragen tot een lager energieverbruik. Daarover komen de deelnemers meer te weten in de master class HVAC en energiebesparing. Deze master class staat op 15 september 2011 op de agenda.

Siemens plant nog meer master classes in 2011. Deelnemers hoeven niet het volledige programma te volgen, maar kunnen een keuze maken uit het gamma.

Praktisch

De sessies duren twee uur en vinden plaats in Huizingen, telkens in de late namiddag. De voertaal is Engels. Na elke master class hebben de deelnemers de gelegenheid om in een informeel kader dieper in te gaan op het onderwerp, en ervaringen te delen met de experts.

Meer informatie over de master classes aandrijftechnologieën van Siemens is te vinden op www.siemens.be/drives/masterclasses. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen met hun gegevens (bedrijf, adres, naam, voornaam, functie, afdeling, e-mailadres en telefoonnummer) en hun interessegebieden naar drives.be@siemens.com.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en Osram. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34.9 miljard. www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies