Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens versterkt services in motorherstelling via Van Loock Motoren

Siemens België-Luxemburg heeft zijn dienstverlening op het vlak van industriële motoren verder versterkt met de certificering van Van Loock Motoren. Onder het label ‘certified repair shop’ helpt de grootste onafhankelijke motorhersteller in België Siemens-klanten uit België en Luxemburg met defecte elektrische motoren snel verder. Die samenwerking geeft Siemens een nog sterkere positionering op de Belgische motorenmarkt.

De Siemens-certificatie bij Van Loock Motoren is een logisch vervolg op een jarenlange samenwerking tussen beide partners. Het kwaliteitslabel van certified repair shop breidt daar een officieel staartje aan.

Bij klanten met motorproblemen kunnen de Siemens Field Service Engineers weliswaar kleinere defecten repareren, maar voor dieperliggende problemen werden de motoren opgestuurd naar de Siemens-fabriekswerkplaats in Duitsland. Dat kan dankzij Van Loock Motoren nu ook in België, wat voor klanten een forse tijdswinst oplevert.

Efficiënte lokale service

Met de herstelling van grote industriële motoren vervolledigt Siemens Process Industries and Drives zijn service in België en Luxemburg. “Herstelling van motoren was de enige ontbrekende schakel in ons lokale aanbod van onderhoud en herstellingen”, zegt Olivier Flamée, Service Manager bij Siemens Customer Services. “Dankzij de certificering bij Van Loock Motoren genieten klanten dezelfde zekerheid van herstellingen als bij Siemens Duitsland, maar verloopt het proces een pak efficiënter.”

Daarmee dekt Siemens meteen ook lokale service op de volledige aandrijftrein. Bij preventieve onderhoudsbeurten kan Siemens, indien nodig, snel herstellingen laten uitvoeren op zowel de frequentieomvormers als de motoren en reductiekasten.

Kennis en competenties aantonen

Terwijl Siemens marktleider is in industriële motoren, is Van Loock Motoren de grootste onafhankelijke hersteller in België en Luxemburg. “Op de hoogtechnologische markt zijn wij dus complementair”, benadrukt zaakvoerder Bob Van Loock. “Een Siemens-certificaat is enkel weggelegd voor bedrijven die de nodige kennis en competenties kunnen aantonen. Voor onze klanten zet de certificering als Repair shop onze expertise extra in de verf. Ook voor onze eigen werking zijn er voordelen. Zo kunnen we makkelijk met Siemens knowhow delen, in twee richtingen.”

Oog op de toekomst

Van Loock Motoren biedt herstellingen op een breed spectrum van motoren aan. De nadruk ligt daarbij op explosieveilige motoren van LOHER en SIMOTICS van Siemens, maar ook op hoogspanningsmotoren en sinds kort ook motoren voor hybride systemen. Kortom: voor de zwaarste industrieën tot nieuwe snelgroeiende marktsegmenten. Om in beide sectoren zijn leiderspositie te verstevigen, is Van Loock Motoren onlangs verhuisd naar haar nieuwe werkplaats, met een werkplaatsoppervlakte van 3000m² en hefcapaciteit van 20 ton.

   

  Meer informatie?

  Van Loock Motoren
  Van Loock Motoren bvba
  Sluizenstraat 105
  2900 Schoten
  Tel.: +32(0)3 644 19 61
  Fax.: +32(0)3 644 22 17
  E-mail: bob.van.loock@vanloockmotoren.com of verkoop@vanloockmotoren.com
  www.vanloockmotoren.com

  Siemens
  www.siemens.be/services
  infoindustryCustomerServices@siemens.com

   

  Volg ons op de sociale media:
  Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry 
  Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-de

   

  Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

  12-9-2016