Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens breidt motorportfolio voor werktuigmachines uit

  • Dynamische motor voor grote werktuigmachines

  • Servomotorreductor voor hulpeenheden zoals palletwisselaars en spaantransporteurs

  • Spindelmotoren met hoog koppel voor grote machines

  • Flexibele segmentmotor voor draaitafels en spillen

Siemens presenteert talrijke servomotoren voor gebruik in werktuigmachines. De nieuwe ontwikkelingen dekken een ruim toepassingsgebied en hebben een hoog koppel. Dit zijn bijvoorbeeld de Simotics S-1FT7 compacte synchrone servomotor met ashoogte 132 en de Simotics S-1FG1 servoreductiemotor, die leverbaar is in verschillende modellen. Andere innovaties zijn de krachtige Simotics M-1FE2 ingebouwde motor in formaat 180 en segmentmotoren met hoog koppel voor gebruik in grote draaitafels en spillen.

Ondanks de compacte afmetingen wordt de op natuurlijke wijze gekoelde Simotics S-1FT7 servomotor met ashoogte 132 gekenmerkt door een hoger koppel en een lager stroomverbruik dan voorgaande modellen. Afhankelijk van zijn constructielengte levert de servomotor een koppel van 90 tot 170 newtonmeter (Nm), zodat deze motor speciaal geschikt is voor grote werktuigmachines. Met de nieuwe Simotics S-1FG1 servomotorreductor breidt Siemens zijn motorportfolio voor werktuigmachines uit. Met de vier soorten tandwielen en verschillende overbrengingsverhoudingen kan de gebruiker de ideale configuratie voor zijn specifieke behoeften selecteren. Door het superieure energierendement en overbrengingsverhouding is de servomotorreductor speciaal geschikt voor gebruik in hulpeenheden zoals palletwisselaars, spaantransporteurs en toevoereenheden.

De Simotics M-1FE2 ingebouwde motor in framemaat 180 is ontworpen voor het bewerken van grote werkstukken. Met behulp van permanente magneten biedt de spilmotor een hoge koppeldensiteit. Door zijn hoge performantie en interne diameter van 200 millimeter is de Simotics M-1FE2 ook geschikt voor gebruik in grote draai- en freescenters en voor geavanceerde bewerkingsprocessen. Siemens levert ook Simotics T-1FW68 hoogperformante segmentmotoren. Met hoge koppelwaarden tot 1 miljoen Nm kunnen deze directe aandrijvingen grote tot zeer grote diameters aan. De segmentmotoren zijn flexibel qua dimensionering en kunnen ook worden gebruikt met een beperkt aantal statorsegmenten.


Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.