Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe motorreductoren voor transportsystemen

For the business press
Brussel, 19.05.2010

De Siemens-divisie Drive Technologies breidt zijn Motox-motorreductoren uit met een nieuw assortiment wormwielen met hoog rendement en een uitgebreid overbrengingsbereik; ze zijn speciaal bedoeld voor transportsystemen. De ééntraps wormwielmotor van het S-gamma is leverbaar in drie framematen S08, S18 en S28, in een koppelbereik van 18 tot 80 Newtonmeter (Nm) en een vermogensbereik van 0,12 tot 0,75 kilowatt (kW) (4-polig).

Motorreductoren voor transportsystemen moeten zeer flexibel zijn. De tandwiel- en motorcomponenten van de Motox wormwielmotoren uit het S-gamma worden bijgevolg aangeboden in een veelzijdig modulair systeem. Het ontwerp met op de markt afgestemde afmetingen kan worden gebruikt voor alle montageposities, waardoor de indienststelling sterk wordt vereenvoudigd. De installatie op de machine kan diverse vormen aannemen: gemonteerd op een as, op een voet of op een flens. De ingaande as kan zowel vol als hol zijn. Door gebruik te maken van kwaliteitsvolle materialen zoals een groot nikkelaandeel in de bronzen wormwielen, zijn hoge tandwielkoppels tot 80 Nm en grote transmissieverhoudingen tot 100 in één trap mogelijk. De wormassen zijn ook gecementeerd en geslepen, waardoor ze stiller lopen. Een grote radiale kracht wordt verkregen dankzij de hoogwaardige rollagers en de grotere afstand tussen de lagers. De beveiliging van de tandvoeten van de Cavex-tanden met concaaf profiel laat hoge belastingen toe. De tandwielen zijn onderhoudsvrij dankzij een duurzame smering met synthetische olie, hoogwaardige lagers en afdichtingen. Het hoge rendement en de uitstekende warmteafvoer in het tandwielhuis zorgen voor een gunstige warmtebalans en een lagere oppervlaktetemperatuur. Het nieuwe S-gamma kan via Totally Integrated Automation (TIA), de open systeemarchitectuur van Siemens, eenvoudig worden geïntegreerd in een systeem.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/motox of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/ad-picture/2319 .

Legende
De Siemens-divisie Drive Technologies breidt zijn Motox-tandwielmotoren uit met een nieuw assortiment wormwielmotoren met hoog rendement en een uitgebreid overbrengingsbereik; ze zijn speciaal bedoeld voor transportsystemen. De ééntraps wormwielmotor van het S-gamma is leverbaar in drie framematen S08, S18 en S28, in een koppelbereik van 18 tot 80 Newtonmeter (Nm) en een vermogensbereik van 0,12 tot 0,75 kilowatt (kW) (4-polig).