Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens voegt uitvoering met natuurlijke ventilatie toe aan zijn Simotics-reeks van ingebouwde torquemotoren

Natuurlijke ventilatie maakt ruimere toepassing van torquemotoren mogelijk

For the business and trade press
Huizingen, 18.12.2013

De Siemens-divisie Drive Technologies voegt een nieuwe uitvoering met natuurlijke ventilatie toe aan haar Simotics-reeks van ingebouwde torquemotoren. Met deze nieuwe uitvoering zijn de voordelen van de synchrone HT-motoren nu ook beschikbaar voor toepassingsdomeinen waarvoor watergekoelde motoren niet gebruikt kunnen worden. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het proces het gebruik van water in de machine uitsluit of wanneer dit te duur is. De nieuwe uitvoering van de Simotics T-1FW6-reeks is verkrijgbaar in de maten 50 (buitendiameter 159 mm) en 60 (buitendiameter 184 mm).

De zelfgeventileerde, ingebouwde torquemotoren zijn bijzonder geschikt voor toepassingen die relatief traag lopende directe aandrijvingen met een hoog koppel vereisen, bijvoorbeeld voor de aandrijving van rollen, walsen of zwenkassen van meetmachines. Wegens de ingekapselde wikkelingen van de stator zijn de motoren ook erg robuust. Voor extra luchtkoeling  is de stator bovendien uitgerust met koelribben op het frameoppervlakte. Hiermee wordt de in de stator gegenereerde hitte aan de omgevingslucht afgegeven.

De nieuwe motoren zijn verkrijgbaar met vijf ashoogten voor elke framemaat en net zoals bij de watergekoelde uitvoeringen bieden ze een maximaal koppel van 34,4 bij 339 Nm.

Dankzij de nieuwe ingebouwde torquemotoren met natuurlijke ventilatie is de Simotics T-1FW6-reeks nu ook geschikt voor toepassingen waarin waterkoeling niet nodig of onmogelijk is.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/simotics of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .

Siemens voegt uitvoering met natuurlijke ventilatie toe aan zijn Simotics-reeks van ingebouwde torquemotoren

Een persfoto is beschikbaar in hoge en lage resolutie op www.siemens.com/press/pi/I2013112102e

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives