Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

De nieuwe Flender N-Bipex koppeling verlengt de levensduur van het hele aandrijfsysteem

  • Verbeterde functionaliteit dankzij de optimale nokken- en elastomeergeometrie in combinatie met hoogwaardige materialen

  • Koppelbereik tot 20 procent gestegen

  • Nieuw ontwikkelde elastomeren zorgen voor verruimde toepassing bij temperaturen gaande van -50°C tot +100°C met een volledige benutting van de nominale koppels

  • Geschikt voor toepassingen in de chemische industrie, milieuengineering en in de staalindustrie

Siemens breidt zijn reeds omvangrijke portfolio van koppelingen uit en voegt een nieuwe koppeling met elastische klauw toe aan het gamma, de Flender N-Bipex, binnenkort te verkrijgen in tien maten en gemaakt van nodulair gietijzer. Een optimale nokkengeometrie en nieuw ontwikkelde elastomeren hebben geleid tot een belangrijke verbetering van de N-Bipex levensduur in vergelijking met de standaard koppelingen die in de handel te verkrijgen zijn.
Afhankelijk van de grootte werd het koppel verhoogd met 10 à 20 procent in vergelijking met  vorige oplossingen. De nieuwe elastomeren zijn verkrijgbaar in drie verschillende hardheden en laten toe de koppelingen te gebruiken bij temperaturen gaande van -50°C tot +100°C zonder het nominale koppel te compromitteren. Flender N-Bipex koppelingen worden voornamelijk gebruikt in verbinding met hydraulische systemen en motoren met schakelkast, wat betekent dat zij voorkomen in de gehele machinebouwsector met toepassingen zowel in de chemische industrie, milieuengineering als in de staalindustrie.

De aangewende gietmethode biedt heel wat meer vrijheden inzake vormgeving van de nok. Deze vernieuwing maakt dat de contour zodanig kan ontworpen worden dat de flankvlakken optimaal ingezet zijn. De beslissende factor is dat de aansluitende nokring, gemaakt van hoogwaardig polyurethaan, voldoende speling heeft onder belasting, maar toch in zijn vaste positie blijft zitten in alle omstandigheden. Dit resulteert in een opmerkelijke afname van slijtage, gekoppeld aan een verbeterd vermogen. De veerkrachtweerstand tegen gedwongen breuk en de maximum haalbare snelheden met nodulair gietijzeren koppelingen liggen vele malen hoger dan deze van grijs gietijzeren koppelingen en zijn vergelijkbaar met hun stalen tegenhangers.

De nieuw ontwikkelde elastomeren die gebruikt zijn voor de Flender N-Bipex zijn ontwikkeld voor een hoog vermogen. Zij zijn bestand tegen dynamische lasten doorheen een zeer ruime temperatuurspreiding, zonder enige belemmering. Het gebruikte materiaal biedt uitstekende compressiesterkte, slijtagebestendigheid, dimensionale stabiliteit en geleidbaarheid.

De nieuwe Flender N-Bipex koppeling verlengt de levensduur van het hele aandrijfsysteem

Nieuw ontwikkelde elastomeren en het gebruik van nodulair gietijzer gietmethode maken dat de Flender N-Bipex klauwkoppeling niet alleen een beter vermogen heeft, maar vooral temperatuuronafhankelijk functioneert, naast de vrije vormgeving van de nokken die hierdoor mogelijk wordt gemaakt.

Dit persbericht en bijhorende foto is te bekijken http://www.siemens.com/press/PR2015040184PDEN

Voor verdere inlichtingen over de koppelingen, zie ook www.siemens.com/couplings

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.

In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

22-5-2015