Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens introduceert nieuwe PM240-2-powermodules voor de Sinamics G120-frequentieregelaars

For the trade/business and financial press
Nürnberg, 07.04.2014

De Siemens-divisie Drive Technologies breidt de nieuwe generatie van powermodules in de Sinamics G120-reeks verder uit met de PM240-2-powermodule in 1/3 AC-uitvoering. Deze nieuwe uitvoering is geschikt voor bijkomende toepassingen die met een lijnspanning in het bereik van 200 tot 230 volt werken. De afmetingen van de behuizing (geoptimaliseerd voor de schakelkast) en het 'side-by-side'-ontwerp van de nieuwe voedingsmodule helpen zowel ruimte in de schakelkast als kosten besparen. Bovendien integreert het hardwareplatform innoverende koelingconcepten met de zogenaamde Push-Through-technologie. Hierdoor wordt de in de schakelkast gegenereerde hitte gereduceerd en is er een compactere dimensionering mogelijk. Verwijderbare klemmen en een geïntegreerde klasse A-filter zorgen voor een eenvoudige indienstelling.

Siemens op de Hannover Messe + persfoto's: www.siemens.com/hannovermesse

Over Siemens
De Siemens Industry Sector
(Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives.