Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens introduceert nieuwe Simotics XP-motoren uit de 1MB1-reeks met gietijzeren behuizingen

For the business and trade press
Brussel, 02.12.2013

  • Meer stevigheid en betrouwbaarheid in gevaarlijke omgevingen en corrosieve atmosferen

  • Hoge rendementsklassen IE2 en IE3 zonder de ashoogte te wijzigen

De Siemens-divisie Drive Technologies breidt haar Simotics XP-portfolio uit met nieuwe explosiebestendige motoren met gietijzeren behuizing. Ze vormen een uitbreiding op de bestaande 1MB1-reeks, die tot nu toe alleen leverbaar was met aluminium behuizingen. Dankzij het stevige gietijzerontwerp zijn de nieuwe motoren uiterst betrouwbaar in zware omgevingen zoals de chemische, farmaceutische, olie- en gasnijverheid. Naast de Basic Line 1MB15 is ook een tweede versie leverbaar voor de procesnijverheid, de Performance Line 1MB16, die wordt gekenmerkt door versterkte lagers, thermistor-motorbeveiliging en een langere garantieperiode van 36 maanden.

In de chemische en petrochemische nijverheid worden strenge eisen gesteld aan explosiebestendige motoren. Met name in zware omstandigheden is de robuustheid van de gietijzeren behuizing die Siemens nu aanbiedt in de vorm van de nieuwe 1MB15/16-reeks, uiterst belangrijk. De nieuwe quasi-standaard explosiebestendige motoren zijn leverbaar in "stofexplosiebeveiligde" (EX t) en "niet-vonkende" (EX nA) versies en zijn bijgevolg perfect geschikt voor gebruik in omgevingen met risico op stofexplosie van Zones 21 en 22 en omgevingen met risico op gasexplosie van Zone 2.

De motoren zijn ook leverbaar in rendementsklassen IE2 en IE3 en voldoen bijgevolg aan de huidige en toekomstige vereisten voor energierendement. In klasse IE3 verbruiken ze tot 10% minder energie dan IE1-motoren, waardoor de energiekosten en de koolstofuitstoot in dezelfde mate dalen.

Door het bekende ontwerp van de standaard 1LE1-motorreeks aan te houden, zijn het gebruik en de hantering vertrouwd. De motoren kunnen ook eenvoudig worden aangesloten en in dienst gesteld. Er is geen wijziging de ashoogte tussen de rendementsklassen, zodat bestaande motorreeksen eenvoudig kunnen worden vervangen door de nieuwe reeksen. Dit vereenvoudigt de engineering en latere aanpassingen.

Robuuste ontwerpen in gietijzer maken de nieuwe Simotics XP-motoren uit de 1MB1-reeks uiterst betrouwbaar in zware omgevingen zoals de chemische, farmaceutische, olie- en gasnijverheid.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/simotics of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .

Nieuwe Simotics XP-motoren

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/press/pi/I2013112101e

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives