Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens breidt de CNC-controllers Sinumerik 828D en Sinumerik 828D Basic verder uit met nieuwe functionaliteit

For the business and trade press
Nürnberg, 26.07.2013

De Siemens-divisie Drive Technologies heeft nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de CNC-controllers Sinumerik 828D en Sinumerik 828D Basic om de waaier van toepassingen van de compacte CNC’s uit te breiden en hun gebruikscomfort te verbeteren. De Sinumerik 828D/828D Basic stuurt nu de electronic line shaft (ELS) en ondersteunt zo de gekoppelde beweging van twee assen zonder mechanische koppeling. De controller kan nu dus ook worden gebruikt op eenvoudige tandwielfreesmachines. Met de uitgebreide gereedschapsterugtrekfunctie worden gereedschap en werkstuk betrouwbaar beschermd bij stroomonderbrekingen. Dankzij de nieuw geïntegreerde functie ‘Manual Machine’ is de compacte CNC ideaal voor gebruik op reparatie- en opleidingsmachines.

Met de Sinumerik 828D en Sinumerik 828D Basic biedt Siemens panelgestuurde CNC-controllers voor gestandaardiseerde draai- en freesmachines. Ze combineren CNC, PLC, operator- en assturingsfuncties in één compacte en robuuste eenheid. Bij de voortdurend verdere ontwikkeling heeft Siemens de functionaliteit van de compacte CNC uitgebreid om deze optimaal af te stemmen op de wereldwijde CNC-gebruikersmarkt.

Eerste gebruik op eenvoudige tandwielfreesmachines

De Sinumerik 828D/828D Basic van Siemens is een krachtige en compacte werktuigmachinecontroller die nu ook gebruikt kan worden voor tandwielfrezen. Omdat een slave-as nu met maximaal drie master-assen kan worden gekoppeld, kan de controller op eenvoudige tandwielfreesmachines worden gebruikt. Indien vereist, kunnen uitgebreide koppelingsfuncties worden voorzien die het bijv. mogelijk maken simultaan gebruik te maken van een elektronische vertragingskast, polygoondraaien en een synchrone spindel.

Betere bescherming van gereedschap en werkstuk

De Sinumerik 828D/828D Basic is verbeterd met het oog op het gebruik in landen zonder stabiel elektriciteitsnet. Bij stroomonderbrekingen schakelt de controller niet alleen de motoren doordacht uit met behulp van de uitgebreide terugtrekfunctie, maar trekt hij ook autonoom de assen terug indien dit in een specifieke situatie vereist is. Uiteraard werkt dit eveneens met veiligheidsassen die tegen een veilige snelheid kunnen worden verplaatst en stilgezet. Zo worden gereedschappen en werkstukken veilig beschermd. Door op het onderbrekingspunt een blokzoekactie uit te voeren, kan het onderdeelprogramma na het herstarten snel worden voortgezet, zonder tijdrovende bewegingen in de lucht of interventies in het onderdeelprogramma.

Verhoogde flexibiliteit tijdens het bewerken

Zelfs in tijden van sterk geautomatiseerde productie bewijst het handwiel zijn waarde, bijvoorbeeld bij het op maat draaien van een ruwe stang, zonder daarvoor een specifiek programma te moeten aanmaken. Dankzij de nieuw geïntegreerde functie ‘Manual Machine’ kunnen met de Sinumerik 828D/828D Basic tot drie handwielen worden gebruikt op een standaardfreesmachine. Oude werktuigmachines met mechanische handwielen, zoals ze nog in heel wat fabrieken voor ‘klein werk worden gebruikt, zijn hierdoor niet langer nodig. De Sinumerik 828D is dus ook ideaal voor gebruik op reparatie- en opleidingsmachines.

Sinumerik 828D

Legende: De Sinumerik 828D/828D Basic is uitgebreid met nieuwe functies en biedt meer flexibiliteit bij de bewerkingen.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is ‘s werelds toonaangevende leverancier van innoverende en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij geïntegreerde automatiseringstechnologie en industriële software, uitstekende expertise binnen de industrie, en technologiegebaseerde diensten, verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie, en flexibiliteit van zijn klanten. Met een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 100.000 medewerkers, omvat de sector Industry de divisies Industry Automation, Drive Technologies en Customer Services evenals de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie kunt u vinden op: www.siemens.com/industry

De Siemens Drive Technologies Division (Nürnberg, Duitsland) is ’s werelds toonaangevende leverancier van geïntegreerde aandrijfsystemen: producten, systemen, toepassingen, oplossingen en diensten voor de voor de volledige aandrijftrein, met inbegrip van elektrische en mechanische componenten (Integrated Drive Systems).Drive Technologies bedient alle sectoren in de productie- en procesindustrieën evenals de segmenten infrastructuur en energie. Met haar producten en oplossingen komt de divisie tegemoet aan de centrale eisen van haar klanten op het vlak van productiviteit, energie-efficiëntie en betrouwbaarheid. Meer informatie kunt u vinden op www.siemens.com/drives