Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe reeks planetaire reductoren voor de hoogste efficiëntie in hun categorie

  • Flender Planurex 3 met koppel gaande van 1,700 tot 5,450 kiloNewtonmeter (kNm)

  • Geharmoniseerde maatsortering en bijkomende maten 

  • Hoger vermogen voor een kleiner gewicht in vergelijking met de vorige serie

  • Integrated Drive System (IDS) inclusief motor, reductor en koppeling voor doeltreffendheid

Siemens heeft haar portfolio van planetaire tandwielsystemen uitgebreid. De Planurex 3 is verkrijgbaar in tien maten met een koppel gaande van 1.700 tot 5.450 kNm. Dit verhoogt het koppel in het standaard modulaire systeem van 2.600 kNm naar 5.450 kNm. De maatsortering werd geharmoniseerd om de prestatiesprongen tussen verschillende maten te verminderen. Dit maakt dat het koppel aan een passend transmissieratio geschikt is voor zowat elke toepassing. De reductoren behalen eveneens de hoogste graad van efficiëntie in hun categorie. Dit is mogelijk gemaakt door de koppeldensiteit te verhogen (Nm/kg) met gemiddeld 17,2 procent in vergelijking met de vorige serie. Het compact design zorgt voor plaatsbesparing en hogere transmissieratio's.

Dit vermindert niet alleen het gewicht, maar ook de spanning op de reductor en op de applicatie. Planurex 3 maakt integraal deel uit van een Integrated Drive System (IDS) te verkrijgen als totaaloplossing, inclusief motor, reductor en koppeling gecombineerd met een olietoevoersysteem. Het geïntegreerd aandrijvingssysteem zorgt voor een zuinige en doeltreffende werkomgeving vermits de componenten perfect op elkaar afgestemd zijn.

De technologisch meer ontwikkelde Flender Planurex reeks 3 vervangt de Planurex 2 planetaire reductorenreeks, aanvankelijk in het XL bereik tot 5.450 kNm. De geharmoniseerde maatsortering over het gehele koppelbereik zorgt voor een betere dimensionering van de reductoren. Dankzij hun robuustheid kunnen alle maten van het nieuwe planetaire tandwielsysteem de zwaarste pieken opvangen, tot tweemaal het nominale koppel. Siemens heeft ook de garantie uitgebreid op de Planurex 3 en de leveringtermijnen ingekort.

Planetaire reductoren worden hoofdzakelijk geplaatst daar waar een hoge output nodig is in kleinere ruimtes. Zij worden typisch ingezet als rolpers en als centrale aandrijving voor buizeninstallaties in mijnen en in cementfabrieken.

De Planurex 3 planetaire reductorserie is verkrijgbaar in tien maten en biedt het hoogste rendement in zijn categorie. Deze technologisch verder ontwikkelde reeks vervangt de vorige Planurex 2, initieel in het XL bereik tot 5.450 kNm.

Voor verdere inlichtingen over Planurex 3, zie www.siemens.com/Planurex3

Dit persbericht en bijgaande foto's zijn te bekijken op http://www.siemens.com/press/PR2015040164PDEN

Siemens is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar symbool voor uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor STEG-centrales, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatiseringsystemen en software voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van medische beeldvorming – MRI - (magnetische resonantie) en CT-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en medische IT.

In de loop van boekjaar 2014 (afgesloten op 30 september 2014) werd uit voortgezette activiteiten een omzet van € 71,9 miljard genoteerd en een nettowinst van € 5,5 miljard gerealiseerd. Eind september 2014 had Siemens, op basis van de voortgezette activiteiten, wereldwijd zo’n 343.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com

19-5-2015