Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens breidt aanbod van hoogspanningsmotoren uit met nieuwe reeks tot 70 MW

  • De nieuwe reeks Simotics HV HP-hoogspanningsmotoren dekt een vermogensbereik tot 70 megawatt

  • Flexibel, modulair concept voor uiteenlopende toepassingen met buitengewoon hoge vermogenseisen

  • Korte leveringstermijnen en minder werk bij planning en  engineering versnellen projectrealisaties

  • Geoptimaliseerd ontwerp beperkt trillingen en geluid tot minimum

Met zijn nieuwe reeks van Simotics HV HP- hoogspanningsmotoren kan Siemens nu oplossingen aanbieden voor een vermogensbereik tot 70 megawatt (MW). Door het flexibele en modulaire concept maakt deze reeks bijzonder precieze maatoplossingen mogelijk voor om het even welke industriële toepassing in het hoge vermogensbereik. Bovendien onderscheidt de nieuwe reeks zich door korte leveringstermijnen en minder werk bij planning en engineering, zodat projectrealisaties en algemene indienststellingen van installaties worden versneld. De hoogspanningsmotoren kunnen worden ingezet voor een brede waaier van toepassingen op tal van domeinen zoals scheepsbouw, elektriciteitscentrales, olie-, gas-, metaal-,  en vezelindustrie.

Het terugschroeven van het werk vereist voor planning en engineering is te danken aan de integratie in de standaardtools van Siemens, zodat configuratie en selectie tot 70 MW nu eenvoudig en snel verlopen. Ontwerpen worden met behulp van Siemens PLM-software geïmplementeerd, waarbij de gegeneerde gegevens voor de installatieplanning gebruikt kunnen worden . Dankzij gestandaardiseerde interfaces en het eenvoudige, compacte concept wordt ook de installatie-integratie eenvoudiger. Wat de structuur betreft, haalt het systeem voordeel uit een geoptimaliseerd basisframe dat niet alleen geluid en trillingen tot een minimum beperkt, maar de motor ook buitengewoon robuust en geschikt voor extreme omgevingsomstandigheden maakt. Zo wordt ook algemene installatiebeschikbaarheid gemaximaliseerd,  mede dankzij de integratie in toestandsbewakingssystemen, een onderhoudsvriendelijk ontwerp en een vereenvoudigd aankoopproces voor reserveonderdelen als gevolg van de hoge mate van componentstandaardisering. Een bijkomende bonus is het uitgebreide bereik van systeemtests om de optimale interactie van Simotics HV HP-reeks en Sinamics-middenspanningsomvormers in een Integrated Drive System (IDS) te verzekeren.

Alle modellen van de Simotics HV HP-reeks zijn beschikbaar als synchrone of inductiemotoren, in uitvoeringen voor hoge of lage temperaturen, met gas- en stofexplosiebescherming en met een brede waaier van koelingsystemen. De Simotics HV HP-reeks voldoet aan tal van sector- en landspecifieke certificeringseisen zoals API, TR CU, CSA en NEMA.

Met de Simotics HV-hoogspanningsmotoren dekt Siemens nu een vermogensbereik tot 100 MW en zelfs hoger. Alle hoogspanningsmotoren zijn bovendien in zeer diverse configuraties verkrijgbaar. Door een waaier van verschillende koelingsystemen en beschermingsgraden aan te bieden, evenals door de inzetbaarheid in agressieve en potentieel explosieve atmosferen, biedt de reeks een buitengewoon grote flexibiliteit. De HV-productreeks wordt tevens gekenmerkt door een extreme betrouwbaarheid en lange servicelevenscyclus.

Het flexibele en modulaire concept maakt bijzonder precieze maatoplossingen mogelijk voor om het even welke industriële toepassing in het hoge vermogensbereik. Met zijn nieuwe reeks van Simotics HV HP- hoogspanningsmotoren kan Siemens nu oplossingen aanbieden voor een vermogensbereik tot 70 MW.

 

Dit persbericht is samen met een persfoto beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2016110075PDEN

Meer informatie over de hoogspanningsmotoren van Siemens vindt u op www.siemens.com/simotics

 

Volg ons via sociale media:
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

4-10-2017