Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe Simogear reluctantie-motorreductoren - compact, robuust en energiezuinig

  • Extreem hoog rendement en lage verliezen, met name bij gedeeltelijke belasting

  • Hoge dynamiek dankzij laag traagheidsmoment

  • Veilige werking dankzij lage motortemperatuur

  • Eenvoudige inbedrijfname – gewoon de motorcode invoeren in de omvormer

Siemens breidt zijn Simogear-portfolio uit met een nieuw synchroon-reluctantie aandrijfsysteem bestaande uit Simogear standaard tandwielkast, Simotics reluctantiemotor en een Sinamics frequentieomvormer om het toerental te regelen. De oplossing heeft een uitgangsbereik van 0,55 tot 4 kilowatt en is leverbaar voor Sinamics G110M, G120D, G120 en S120 omvormers. De rendementsklasse is vergelijkbaar met IE4 en is met name indrukwekkend bij gebruik onder gedeeltelijke belasting, in vergelijking met asynchrone motoren, dankzij zijn hoger rendement en geringere verliezen. Bovendien wordt het aandrijfsysteem gekenmerkt door een hoge dynamiek dankzij het lage traagheidsmoment en de geoptimaliseerde sturing. De inbedrijfname verloopt ook snel en eenvoudig – het volstaat de motorcode in te voeren in de omvormer. Een externe ventilator is niet vereist dankzij de constante koppel-/toerentalcurve tot aan het nominale toerental. Het aandrijfsysteem is gecertificeerd overeenkomstig CE, UL/CSA en CCC is in voorbereiding.

Onderhouds- en herstellingswerken verlopen eenvoudig dankzij het modulaire ontwerp van het systeem. De motor is zeer energie-efficiënt, wordt nauwelijks warm en draait bijgevolg veilig dankzij zijn uitmuntend thermisch gedrag en de reeds vermelde overbelastingscapaciteit ook bij hoge snelheden. De optimale functionaliteit van het aandrijfsysteem wordt verzekerd door de interactie tussen de reluctantiemotor, de overbrenging en de omvormer, die precies op elkaar afgestemd zijn. Het resultaat: economische werking en efficiënte prestaties van het volledige aandrijfsysteem.

Siemens breidt zijn Simogear-portfolio uit met een nieuw synchroon-reluctantie aandrijfsysteem bestaande uit Simogear standaard overbrenging, Simotics reluctantiemotor en een Sinamics frequentieomvormer om het toerental te regelen.

 

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2019030181DFEN

Meer informatie over Simogear vindt u op www.siemens.com/simogear

 

Volg ons op de sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens Smart Infrastructure (SI) geeft vorm aan de markt voor intelligente, adaptieve infrastructuur voor vandaag en voor de toekomst. SI focust op de urgente uitdagingen van verstedelijking en klimaatverandering door energiesystemen, gebouwen en industrieën met elkaar te verbinden. SI biedt klanten een uitgebreid End-to-End portfolio uit één enkele bron - met producten, systemen, oplossingen en diensten vanaf de energieopwekking tot en met het energieverbruik. Met een steeds meer gedigitaliseerd ecosysteem helpt SI klanten om succesvol te zijn, en onze gemeenschappen om vooruitgang te boeken en duurzame ontwikkeling te omarmen en draagt zo bij tot de vrijwaring van onze planeet. SI creëert zorgzame omgevingen. Siemens Smart Infrastructure heeft zijn internationale hoofdkantoor in Zug, Zwitserland, en heeft wereldwijd zo’n 71.000 medewerkers in dienst.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen van elektriciteitsopwekking en -distributie, intelligente infrastructuur voor gebouwen en gedistribueerde energiesystemen, en automatisering en digitalisering in de proces- en productie-industrieën. Met de afzonderlijk beheerde bedrijfsentiteit Siemens Mobility, een toonaangevende leverancier van intelligente mobiliteitsoplossingen voor spoor- en wegvervoer, geeft Siemens vorm aan de wereldmarkt voor passagiers- en vrachtdiensten. Dankzij de meerderheidsparticipatie in de beursgenoteerde bedrijven Siemens Healthineers AG en Siemens Gamesa Renewable Energy is Siemens ook een wereldwijd toonaangevende leverancier van medische technologie en digitale gezondheidszorgdiensten en milieuvriendelijke oplossingen voor onshore en offshore windenergieproductie. In boekjaar 2018, afgesloten op 30 september 2018, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,1 miljard. Eind september 2018 had het bedrijf wereldwijd zo’n 379.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

17-4-2019