Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe Sinumerik-functies verbeteren productiviteit en precisie

  • Aandrijfoptimalisering automatisch opgeroepen door het werkstuk programma verhoogt productiviteit

  • Automatisch schakelen van dynamische waarden voor snelle omkeering en interpolatie van bewegingen, verbetert zowel kwaliteit als snelheid

  • Nieuwe compensaties verhogen nauwkeurigheid van de machine en beperken snelheidsafhankelijke wrijvingseffecten

Siemens biedt nieuwe functies voor een nog grotere machinenauwkeurigheid met zijn softwareversie 4.7 voor Sinumerik Operate. Voordeel voor de gebruiker: De nieuwe software-ondersteunde functies verhogen de bewerkingsnauwkeurigheid en verbeteren de productiviteit van de machine. Zo kan dankzij het Sinumerik Auto Servo Tuning-algoritme de machinedynamiek worden geoptimaliseerd, zodat control loop parameters en dempingsfilters automatisch kunnen worden berekend en aangepast voor aandrijfoptimalisering. Wanneer flexibele productie tot wijzigingen in de massa van werkstukken, werktuighouders of werktuigen op een machine leidt, kunnen de parameters voor het verhogen van de productiviteit en kwaliteit worden aangepast via Auto Servo Tuning. Met de recentste softwareversie 4.7 voor Sinumerik Operate kan het algoritme direct via het CNC-programma op de Sinumerik 840D sl worden geactiveerd. Telkens wanneer de verwerkingsparameters wijzigen, vindt daardoor een optimalisering tussen de verwerkingsstappen plaats, wat leidt tot een superieure precisie en een maximale productiviteit.

De functie Adapt Jerk Filter Time (AJET) voor de Sinumerik 840D sl begint met het optimaliseren van de bewegingssequenties. De productie van een werkstuk omvat typisch een sequentie van snelle en interpolerende bewegingen. Dit is bijvoorbeeld duidelijk het geval in boorpatronen. AJET herkent deze verschillende fasen en schakelt tussen de parameters voor hoge nauwkeurigheid en maximale acceleratie. Door automatisch tussen de parameters te schakelen, haalt een machine de best mogelijke kwaliteit tijdens de bewerkingsfase en een superieure productiviteit tijdens de positioneringsfase.

De recentste softwareversie 4.7 voor Sinumerik Operate omvat ook machineoptimaliseringen, zoals een verbeterde wrijvingscompensatie. Wrijving tussen materialen doet zich voor in elke werktuigmachine en heeft een negatief effect op de contournauwkeurigheid. Nu omvat elke Sinumerik wrijvingscompensatie, zodat contourfouten wegens statische of dynamische frictie proactief worden gecompenseerd. Met de recentste softwareversie 4.7 bieden Sinumerik 840D sl en Sinumerik 828D ook nieuwe snelheidsafhankelijke compensatiemogelijkheden voor frictie, waardoor frictieafhankelijke padafwijkingen beter worden geëlimineerd. Dit verzekert een consistent hoge contournauwkeurigheid en werkstukprecisie.


Legende
Met softwareversie 4.7 voor Sinumerik Operate biedt Siemens nieuwe software-ondersteunde functies aan die de bewerkingsnauwkeurigheid verhogen en de productiviteit van de machine verbeteren.

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 garant staat voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens de nr. 1 voor de bouw van offshore windturbines, een toonaangevende leverancier van gas- en stoomturbines voor stroomopwekking, evenals van oplossingen voor elektriciteitstransmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2015, afgesloten op 30 september 2015, noteerde Siemens een omzet van € 75,6 miljard en werd een nettowinst van € 7,4 miljard gerealiseerd. Eind september 2015 had het bedrijf wereldwijd zo’n 348.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.