Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Nieuwe veiligheidsfunctie voor het Motion Control-aandrijfsysteem Sinamics S120 van Siemens

For the business press
Brussel, 27.04.2012

Het modulaire aandrijfsysteem Sinamics S120 van Siemens is voortaan uitgerust met de nieuwe Safety Integrated-functie SLP (Safely Limited Position). Met behulp van deze functie kunnen bereikgrenzen in positioneertoepassingen, goederenbehandelingsystemen en andere Motion Control-toepassingen worden bewaakt zonder dat hiervoor extra eindloopschakelaars moeten worden geïnstalleerd. Zowel mensen als machines worden door deze nieuwe functie beschermd.

Het modulaire Sinamics S120-aandrijfsysteem van Siemens is geschikt voor uiterst performante Motion Control-toepassingen in de industriële machine- en installatiebouw. Om zo efficiënt en rendabel mogelijk aan de strenge veiligheidseisen te voldoen, werden de geïntegreerde veiligheidsfuncties van het systeem uitgebreid met de Safety Integrated-functie SLP (Safely Limited Position). Zo kan bijv. worden gedetecteerd of een machine-unit, zoals een grijpinrichting, het toegelaten bereik overschrijdt en kan een vooraf ingestelde actie worden ondernomen, bijv. het uitvoeren van een veilige stop (SS1 of SS2). Zo worden zowel lichamelijke letsels als schade aan machines voorkomen.

De nieuwe functie SLP is beschikbaar in de Blocksize- en Booksize-uitvoeringen van de Sinamics S120 voor motorvermogens tot 107 kW. De nieuwe functie vereist het gebruik van een veiligheidsencoder, die standaard in de Simotics Motion Control-motoren geïntegreerd is. Het Sinamics S120-aandrijfsysteem is o.a. geschikt om met verpakkings-, kunststof-, textiel- en bedrukkingmachines alsook met montage- en behandelingsystemen en werktuigmachines gebruikt te worden.

Bij dit persbericht hoort een foto, die u eveneens kunt vinden op het Internet, op: www.siemens.com/dt-picture/4019

De nieuwe Safety Integrated-functie SLP (Safely Limited Position) van het Sinamics S120-aandrijfsysteem

De nieuwe Safety Integrated-functie SLP (Safely Limited Position) van het Sinamics S120-aandrijfsysteem maakt de betrouwbare bewaking van bereikgrenzen in Motion Control-toepassingen mogelijk. De hiervoor vereiste codeerder is standaard in Simotics Motion Control-motoren geïntegreerd.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry 

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives