Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Innoverend ontwerpconcept voor Simotics HV C

  • Compact ontwerp met minimale afmetingen en gewichten

  • Explosieveilige uitvoering met innoverend koelingsysteem

  • Hogere vermogensdichtheid en betrouwbaarheid

Simotics HV C is een nieuwe reeks van compacte hoogspanningsmotoren voor toepassingen waarbij watermantelkoeling of een explosieveilige behuizing conform Ex d IIB vereist zijn. Met nieuwe en innoverende ontwerpeigenschappen biedt de Simotics HV C-reeks een hoge vermogensdichtheid en betrouwbaarheid, zelfs in de meest extreme omstandigheden. De drukvaste uitvoering maakt gebruik van een innoverend koelingconcept om een aanzienlijke prestatieverhoging te realiseren zonder de afmetingen hiervoor te moeten vergroten. De watergekoelde uitvoering realiseert een hoger rendement door middel van een geoptimaliseerd koelingsysteem. De betrouwbaarheid en de duurzaamheid werden verhoogd dankzij een verbeterde temperatuurverdeling. Deze voordelen in combinatie met het trillingsgeoptimaliseerde ontwerp van de robuuste behuizing geven de hoogspanningsmotoren een uitgebreid vermogensspectrum en een ruimer toepassingsbereik. De compacte, betrouwbare Simotics HV C-motoren zijn geschikt voor een brede waaier van toepassingen in sectoren zoals scheepsbouw en mijnbouw, evenals in de papier-, metaal-, olie- en gas- en de chemische industrie.

De buitengewone vermogensdichtheid en robuuste duurzaamheid van deze nieuwe motoren zijn het gevolg van een reeks van innoverende ontwerpmaatregelen en een modern behuizingconcept geoptimaliseerd met de Finite Element Method (FEM).

In het koelingconcept van de luchtgekoelde drukvaste uitvoeringen zijn elementen van de buiskoeling in de ribgekoelde behuizing geïntegreerd, wat voor aanzienlijke betere koelingprestaties zorgt, met name voor de koeling van hotspots. Tegelijk optimaliseert het moderne ventilatorontwerp met intern koelcircuit de warmtedissipatie. De watermantelgekoelde uitvoering haalt ook voordeel uit een vernieuwd koelingconcept dat voor een aanzienlijk verbeterde temperatuurverdeling en warmtedissipatie zorgt. Deze vernieuwingen resulteren in een hogere betrouwbaarheid en duurzaamheid in beide uitvoeringen.

Er werden ook ontwerpmaatregelen doorgevoerd om de basisstructuur van de robuuste behuizing te verbeteren voor een geoptimaliseerd trillingsgedrag. Het stroomgeoptimaliseerde ontwerp van het ventilatordeksel verlaagt de geluidsontwikkeling zonder aan prestaties in te boeten.

De drukvaste klemmenkast van de Simotics HV C is ontworpen voor maximale compactheid en is identiek voor de 6 kV- en 11 kV-uitvoeringen, en realiseert gewichtsbesparingen tot enkele honderden kilogram. De door de variabele positionering van de klemmenkast geboden flexibiliteit helpt de fabrieksplanning en installatie vereenvoudigen. Interne kabelgeleidingen maken de motor zelfs bestand tegen de meest veeleisende omstandigheden en reduceren bovendien het bekabelingwerk. Het concept van geïntegreerde bekabeling beschermt de kabels tegen tal van externe factoren.

De hoogwaardige standaardisering van productieprocessen en -interfaces in de Simotics HV C en de integratie ervan in de brede waaier van beschikbare marketing- en engineeringinstrumenten helpen prestatiegerichte, korte leveringstijden realiseren.

Met hun innoverende koelingconcepten en ontwerpkenmerken, combineren de hoogspanningsmotoren van de Simotics HV C-reeks een robuuste duurzaamheid met een hoge vermogensdichtheid. De compacte, betrouwbare Simotics HV C-motoren zijn geschikt voor een brede waaier van toepassingen.

 

Dit persbericht is samen met persfoto’s beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017030212PDEN

Meer informatie over Simotics HV C vindt u op www.siemens.com/simotics-hv-c

 

Volg ons via sociale media
Twitter: www.twitter.com/siemens_press en www.twitter.com/SiemensIndustry
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds meer dan 165 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in meer dan 200 landen, met een focus op domeinen zoals elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën, is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen –, laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2016, afgesloten op 30 september 2016, noteerde Siemens een omzet van € 79,6 miljard en werd een nettowinst van € 5,6 miljard gerealiseerd. Eind september 2016 had Siemens wereldwijd zo’n 351.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com.

4-10-2017