Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Partnership Siemens en Vermeire Motion zet het Integrated Drive Systems (IDS)-concept definitief op de rails

For the business and trade press
Huizingen, 20.02.2014

Siemens Industrie Drive Technologies en Vermeire Motion, business unit van Vermeire Belting, bundelen hun krachten en lanceren in primeur voor de Belgische markt een totaaloplossing voor de volledige aandrijftrein voor motion control toepassingen. Vermeire Motion zet hiermee zijn opmars verder als preferred partner voor de machinebouw en industrie. De business unit is de eerste Belgische Siemens IDS-partner.

Siemens Integrated Drive Systems, een totaal nieuwe kijk op aandrijfsystemen
Machines worden steeds complexer. Ook de eisen op het vlak van performantie, veiligheid en flexibiliteit worden steeds hoger. Bovendien worden machinebouwers geconfronteerd met de vraag naar meer energie-efficiëntie en een kortere time-to-market.
Het Siemens Integrated Drive Systems-concept verenigt zowel de verschillende aandrijfcomponenten als de engineeringfases (mechanisch – elektronisch) en kan zo de volledige aandrijftrein realiseren. Bovendien is de ontwerptijd een stuk korter. Omdat alle componenten perfect op elkaar afgestemd zijn, vermijden machinebouwers onvoorziene problemen en is een succesvolle afloop verzekerd.Ook de levenscyclusintegratie is een belangrijk aspect van IDS. Software en service zijn hierbij doorheen de volledige levenscyclus van het aandrijfsysteem verkrijgbaar. Dat vergroot het optimaliseringspotentieel voor maximale productiviteit.

Complementaire expertise gecombineerd in one-stop shop voor mechatronica
Vermeire Motion bundelt meerdere decennia ervaring in elektromechanische aandrijving & lineair techniek met een doorgedreven inzicht in sturing en elektronica, kortweg mechatronica. Door het partnership wordt Vermeire Motion als het ware het verlengstuk van Siemens IDS voor machinebouwers en industrie. De klanten kunnen rekenen op een verregaande technische ondersteuning over de verschillende technische domeinen van de volledige aandrijftrein heen. Reeds op de tekentafel worden zowel de mechanische als aandrijftechnische opties en besturingsmogelijkheden afgewogen en overlegd. Die nauwe samenwerking, ‘Model Based Design’ gedoopt, zorgt voor betere machines en een snellere engineeringtijd.
Ook voor de eerstelijnssupport bij opstart en indienstname van de Siemens-servomotoren,  -drives en -controllers, kan men een beroep doen op de application consultants van zowel Siemens als ook van Vermeire Motion.

Over Vermeire Motion
Vermeire Motion
, gespecialiseerd in aandrijving en lineair techniek, is een business unit van de Vermeire Groep, gekend onder de commerciële naam Vermeire Belting. De groep is de Belgische marktleider in toelevering van mechanische en elektrische componenten aan de machinebouw en industrie. Ruim 80 medewerkers verspreid over vestigingen in Verviers, Gent, Luxemburg en het Franse Comines staan in voor advies en verkoop van transmissies, motorreductoren, lagers, frequentieregelaars, actuatoren en lineaire geleidingen.Meer informatie vindt u op www.vermeire.com en www.vermeire-motion.com

Over Siemens
De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry.

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives.

20-2-2014