Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens rondt het prestatiebereik voor Simotion D af

For the business press
Brussel, 22.12.2011

De Siemens-divisie Drive Technologies rondt het prestatiebereik van de nieuwe Simotion D-generatie af met de Simotion D410-2, D425-2 en D435-2 modules voor gesloten-lussturing. Bijkomende interfaces en meer performantie laten flexibiliteit toe bij de integratie in automatiseringsoplossingen en maken kortere machinecycli mogelijk.

De toegenomen marktvereisten maken veelzijdigheid en aanpasbaarheid in de machineautomatisering noodzakelijk. Het Simotion D motion control-systeem voor productiemachines dekt dankzij zijn fijne schaalbaarheid alle performantiebereiken – van eenvoudige positioneertaken met één as tot veeleisende toepassingen met korte cyclustijden of een groot aantal assen. Het aandrijving-gebaseerde systeem wordt niet alleen gekenmerkt door PLC-, motion control- en technologiefuncties, maar beschikt ook over een geïntegreerde gesloten-lussturing op basis van de Sinamics S120-aandrijvingsfamilie.

Met de nieuwe Simotion D410-2, D425-2 en D435-2 modules voor gesloten lussturing vervolledigt Siemens zijn onderste prestatiebereik van de Simotion D-generatie. Naast de reeds bestaande versies D445-2 en D455-2 worden drie bijkomende, meerassige controllers opgenomen in de portefeuille, die over meer interfaces en meer rekenvermogen beschikken. De prestaties van PLC en bewegingsregeling werden verdubbeld, voor meer gebruikerprogramma's en kortere cyclustijden.

De Blocksize Control Unit Simotion D410-2 is ideaal voor toepassingen met één as en beschikt, in tegenstelling tot het voorgaande model, over een extra Profibus- en Ethernet-interface. Het aantal onboard-I/O's werd ook verdubbeld. In combinatie met andere Sinamics-regeleenheden kunnen kleine toepassingen met meerdere assen nu worden geïmplementeerd met Simotion D410-2.

Met de nieuwe Booksize Control Units Simotion D425-2 en D435-2 en de bestaande Simotion D445-2 en D455-2 zijn nu in totaal vier performantieniveaus beschikbaar voor toepassingen met meerdere assen (tot 128 assen). De vorige optionele Profinet I/O-interface werd in de modules geïntegreerd. Naast een Profinet-interface met 3 poorten beschikken de Simotion D4x5-2 Control Units elk over twee Profibus- en twee Ethernet-interfaces en 28 digitale I/O's.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/motioncontrol en www.siemens.com/simotion Of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 42 48, e-mail: mc.be@siemens.com .

Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt de afbeelding in lage en hoge resolutie downloaden op het Internet: www.siemens.com/dt-picture/4003

Simotion D

Legende
Het Simotion D Motion Control-systeem voor productiemachines dekt alle prestatiebereiken, van eenvoudige positioneertaken met één as (Blocksize) tot veelzijdige toepassingen met korte cyclustijden of een groot aantal assen (Booksize).

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van innovatieve en milieuvriendelijke producten en oplossingen voor industriële klanten. Dankzij de alomvattende automatiseringstechnologie en industriële software, een stevige expertise op de verticale markt en op technologie gebaseerde diensten verhoogt de sector de productiviteit, efficiëntie en flexibiliteit van de klant. Met meer dan 100.000 werknemers bestaat de Industry Sector uit de divisies Industry Automation, Drive Technologies, Customer Services en de Business Unit Metals Technologies. Meer informatie vindt u op http://www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nuremberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting, met elektrische en mechanische componenten. Drive Technologies bedient alle verticale markten in de productie- en procesnijverheid alsook in het segment infrastructuur/energie. Met zijn producten en oplossingen voldoet de divisie aan de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. Meer informatie vindt u op www.siemens.com/drives