Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Switch-productlijn voor flexibel gebruik in industrie en gebouwtechniek

SPS IPC Drives 2017, hal 11

  • Industrial Ethernet-switches in elektrische en optische versie

  • Gelijkstroom (24V) en wisselstroom (24V) voor industrie en gebouwtechniek

  • Tot 24 elektrische poorten om een groot aantal knooppunten aan te sluiten

  • Profinet CC-A-conformiteit verzekert betrouwbare gegevensoverdracht

Met zijn Scalance XB-100-productlijn lanceert Siemens een nieuwe generatie compacte, onbeheerde Industrial Ethernet-switches, die de configuratie toelaten van elektrische en optische lijn- en ster-topologieën in netwerken. Dit switch-assortiment is vooral geschikt voor gebruik in de industrie en in toepassingen voor gebouwautomatisering. De switches omvatten een groot aantal poorten en interfaces, een lichte behuizing van kunststof en een compact ontwerp dat ideaal is voor montage in de schakelkast. De switches zijn goedgekeurd voor gebruik in potentieel explosieve atmosferen (ATEX Zone 2, IECEx). Als onbeheerde switches zonder voorconfiguratie zijn de Scalance XB-100-producten geschikt voor direct gebruik. Ze beschikken over Profinet CC-A-conformiteit om de betrouwbare transmissie van Profinet-gegevens te verzekeren.

De Scalance XB-100-switches zijn leverbaar in vijf verschillende varianten met maximaal 24 RJ45-poorten en twee ST/BFOC- of twee SC-poorten waarmee afstanden tot 5 kilometer in multimodus-bedrijf kunnen worden overbrugd. Alle switches zijn uitgerust met een redundante voeding, met gelijkstroom (DC) 24 Volt of met wisselstroom (AC) 24 Volt, zodat de werking ook bij een stroomonderbreking verzekerd is.

Ondersteuning voor AC 24V (50/60 Hz) is belangrijk in de gebouwautomatisering, waar de nieuwe switch-productlijn perfect geschikt is voor de verbinding van bewaking, sturing in gesloten en open lus en optimaliseringsapparaten via Ethernet met behulp van het protocol BACnet/IP.

Dankzij hun ontwerp kunnen de onbeheerde Industrial Ethernet-switches worden gemonteerd op een 35 mm DIN-rail. Bovendien is ook de compatibiliteit verzekerd met beheerde Layer 2 Scalance XB-200 Industrial Ethernet-switches en de TIA-omgeving (Totally Integrated Automation). Duidelijk opgestelde diagnose-leds laten een nauwkeurige bepaling van de status van het apparaat toe, alsook een snelle en betrouwbare diagnose.

Net zoals alle Scalance-producten genieten de nieuwe Scalance XB-100-switches van een garantie van vijf jaar.

Met zijn Scalance XB-100-productlijn lanceert Siemens een nieuwe generatie compacte, onbeheerde Industrial Ethernet-switches, die de configuratie toelaten van elektrische en optische lijn- en ster-topologieën in netwerken. Dit switch-assortiment is vooral geschikt voor gebruik in de industrie en in toepassingen voor gebouwautomatisering.

 

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017110022PDEN

Meer informatie is beschikbaar op www.siemens.com/xb-100

Voor meer informatie over Siemens op SPS IPC Drives 2017, zie www.siemens.com/sps-ipc-drives en www.siemens.com/press/sps2017

 

Volg ons op de sociale media:
Twitter: www.twitter.com/MediaServiceInd en www.twitter.com/siemens_press
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 372.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

27-11-2017