Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Toestellen voor industriële beveiliging bieden bescherming tegen ongeoorloofde toegang

SPS IPC Drives 2017, hal 11

  • Scalance SC-600 Industrial Security Appliances – biedt beveiliging op celniveau

  • Stateful Inspection Firewall met gegevensdebiet van 600 Mbit/s

  • Configuratie via webserver, TIA Portal, SNMP en CLI

  • Beveiligd onderhoud op afstand in combinatie met Sinema Remote Connect

Siemens verrijkt zijn beveiligingsportfolio tegen aanvallen op software- en hardwarecomponenten op industrieel celniveau: De nieuwe Scalance SC-600 Industrial Security Appliances zijn uitgerust met een firewall (Stateful Inspection Firewall) met een gegevensdebiet tot 600 Megabit per seconde (Mbit/s). Afhankelijk van de variant kan de gebruiker ook VPN-tunnels tot 200 IPsec (Internet Protocol Security) beheren. Scalance SC-600 biedt ook handige opties aan voor netwerkstructurering via virtuele LAN's (VLAN) en Network Address Translation (NAT/NAPT). De Scalance SC-600 wordt geconfigureerd via de geïntegreerde webserver met behulp van het Simple Network Management Protocol (SNMP), Command Line Interface (CLI) of de Step 7 V15-engineeringsoftware (TIA Portal). Voor beveiligde toegang op afstand kunnen de nieuwe industriële beveiligingstoestellen via het Sinema Remote Connect-beheerplatform worden verbonden.

De Scalance SC-600 zijn compacte beveiligings-netwerkcomponenten, elk met tot zes RJ45 Ethernet-poorten voor een gegevensdebiet tot 1 Gigabit per seconde (Gbit/s). Twee van de zes poorten zijn ook opgevat als combinatiepoorten. Ze laten integratie toe van optische 100 Mbit/s of 1 Gbit/s SFP's (Small Form-factor Pluggable) in enkelvoudig of multimodus-ontwerp. De combinatiepoorten kunnen daardoor afstanden tot 200 kilometer overbruggen via glasvezelkabels dankzij de LC-verbindingstechniek. De twee gecombineerde RJ45-poorten zijn in deze modus gedeactiveerd. De Scalance SC-600 laat een flexibele configuratie van de beveiligingszones toe. Afhankelijk van de variant is enerzijds een poort voorzien voor het overlapte netwerk en een poort voor het te beveiligen netwerk. Anderzijds kunnen de zes actieve poorten indien nodig worden opgesplitst in verschillende beveiligingszones. Het ontwerp, dat gebaseerd is op de Simatic S7-1500-behuizing, laat plaatsbesparende installatie in de schakelkast toe. De industriële beveiligingstoestellen zijn voorzien van een redundante 24V DC-voeding en een signaleercontact en kunnen ook worden verbonden met de Sinema Server-netwerkbeheersoftware. Daarnaast zijn ze goedgekeurd voor Zone 2 gevaarlijke omgevingen en voor gebruik in de scheepsbouw en voldoen ze aan de IEC 62443-standaard.

Siemens verrijkt zijn beveiligingsportfolio tegen aanvallen op software- en hardwarecomponenten op industrieel celniveau: De nieuwe Scalance SC-600 Industrial Security Appliances zijn uitgerust met een firewall (Stateful Inspection Firewall) met een gegevensdebiet tot 600 Megabit per seconde (Mbit/s).

 

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017110021PDEN

Meer informatie over Scalance S vindt u op www.siemens.com/scalance-s

Voor meer informatie over Siemens op SPS IPC Drives 2017, zie www.siemens.com/sps-ipc-drives en www.siemens.com/press/sps2017

 

Volg ons op de sociale media:
Twitter: www.twitter.com/MediaServiceInd en www.twitter.com/siemens_press
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 372.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

23-11-2017