Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens-omvormers kunnen nu op basis van specifieke toepassingen worden geselecteerd

For the business press
Brussel, 14.04.2011

Om het de klant makkelijker te maken de juiste omvormer voor zijn specifieke toepassing te selecteren, heeft de Siemens-divisie Drive Technologies een tool ontwikkeld om de gewenste producten op basis van de betreffende toepassing te selecteren. Deze tool, die de klant door het hele proces loodst, vanaf het preciseren van de vereisten tot en met het selecteren van het juiste product, is uniek op de aandrijftechnologiemarkt.

De correcte selectie van geschikte componenten voor de aandrijvingtrein is van cruciaal belang voor efficiënte oplossingen, of het nu gaat om pomptoepassingen, om bewegingsequenties, of om het verwerken of bewerken van producten. Het omvormerproductaanbod dekt een breed spectrum, waardoor kan worden voldaan aan de uiteenlopende eisen voor de aandrijvingtrein in diverse sectoren. Conventionele selectiesystemen bieden een ruime reeks van afzonderlijke producten en componenten waaruit de gebruiker de gewenste elementen voor zijn oplossing kan kiezen. Dit vereist een grondige kennis vanwege de OEM-machinebouwer of -verdeler op het vlak van de prestaties en technische mogelijkheden van de afzonderlijke aandrijfcomponenten. De gerichte, toepassinggestuurde selectietool vereenvoudigt en verkort de weg naar het juiste product. Dit is precies wat de nieuwe versie van de DT Configurator-tool van Siemens realiseert.

Met de selectietool in de nieuwe versie van de DT Configurator van Siemens selecteert de klant het betreffende toepassingstype uit pompen/ventilatoren/compressoren, bewegingsequenties, verwerking en bewerking. De mogelijke toepassingen in elke categorie worden weergegeven, bijv. ventilatoren, transportbanden, hoogstapelrekken, roerinrichtingen, of wals-, frees-, draai- en boorsystemen. Op basis daarvan kan de gebruiker kiezen uit continue of niet-continue bewegingssequenties met lage, gemiddelde of hoge prestaties. Na deze voorselectie krijgt de gebruiker suggesties m.b.t. welke Siemens-omvormers een mogelijke oplossing bieden. Door de specifieke selectie overeenkomstig de toepassingscriteria kan de klant er zeker van zijn dat hij het juiste product heeft geselecteerd.
De ervaring in diverse sectoren en toepassingen die de Siemens-divisie Drive Technologies over verscheidene decennia heeft opgebouwd, wordt in deze nieuwe, toepassinggebaseerde tool weerspiegeld.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com .
Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/dt-picture/3021

Siemens converters

Legende
Om het de klanten makkelijker te maken de juiste omvormer voor hun specifieke toepassingen te selecteren, heeft de Siemens-divisie Drive Technologies nu een tool ontwikkeld om de gewenste producten op basis van de betreffende toepassing te selecteren.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34,9 miljard. www.siemens.com/industry

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies