Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens-tandwielkasten verder uitgebreid

For the business press
Brussel, 15.04.2011

De Siemens-divisie Drive Technologies heeft haar aanbod van tandwielkasten verder uitgebreid. In vergelijking met het bestaande productassortiment werd in de nieuwe Flender SIG-reeks (standaardtandwielkasten voor industriële toepassingen) het draaimoment verhoogt en werden de bouwgrootten geharmoniseerd. De eerste typereeks omvat twee- tot viertrapse helical-kasten en kegelwielkasten met conische tandwielen voor een draaimomentbereik tot 125.000 Nm.

Tegenwoordig willen gebruikers niet langer afhankelijk zijn van producten die speciaal voor toepassingspecifieke aandrijftaken werden aangepast. Ze verkiezen standaardtandwielkasten te gebruiken. Dit veronderstelt wel dat de standaardtandwielkasten zo ontworpen zijn dat ze flexibel aan specifieke toepassingen kunnen worden aangepast. Om rekening te houden met deze eisen, besloot Siemens zijn tandwielkastenaanbod verder uit te breiden. De nieuwe reeks industriële standaardtandwielkasten wordt op de Hannover Messe van dit jaar voorgesteld onder de naam Flender SIG.

Voor de industriële standaardtandwielkasten kan het draaimoment tot 15 procent worden verhoogd t.o.v. de vroegere reeks en dit zonder enige wijziging aan de bouwgrootte. Omdat de bouwgrootten nu harmonischer ingedeeld zijn, kunnen gebruikers precies de juiste tandwielkastoplossing voor hun aandrijftaken selecteren. Bovendien zijn de nieuwe tandwielkasten lichter dan hun voorgangers. En ze kunnen niet alleen horizontaal en verticaal maar tevens op de voorzijde worden gemonteerd. De gestandaardiseerde aansluitingen bieden heel wat flexibiliteit voor de toevoeging van opties, bijv. voor de regeling van de temperatuur of de tandwielkastsmering. De beschikbare 3D CAD-modellen maken de systeemplanning en -engineering veel eenvoudiger. De eerste fase van de productlancering omvat twee- tot viertrapse schroefwielkasten en kegelwielkasten met conische tandwielen voor een draaimomentbereik van 3.600 tot 125.000 Nm. In latere fasen zal de reeks verder worden aangevuld tot er in het totaal 20 bouwgrootten verkrijgbaar zijn met een bereik tot 500.000 Nm. De bestaande modulaire modellen blijven bouwgrootten 23-28 met een draaimoment tot 1,4 miljoen Nm omvatten. Flender SIG-tandwielkasten kunnen voor tal van toepassingen worden ingezet. Zo kunnen ze bijv. worden gebruikt als drijfwerk voor transportbanden in transportsysteemtoepassingen, alsook in de bouwmaterialensector of als aandrijfcomponenten in milieutechniek en de staalnijverheid.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com . Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder: http://www.siemens.com/dt-picture/3024.


Legende
De Siemens-divisie Drive Technologies heeft haar aanbod van tandwielkasten verder uitgebreid. In vergelijking met het bestaande productassortiment werd in de nieuwe Flender SIG-reeks (standaardtandwielkasten voor industriële toepassingen) het draaimoment vergroot en werden de bouwgrootten geharmoniseerd. De eerste typereeks omvat twee- tot viertrapse schroefwielkasten en kegelwielkasten met conische tandwielen voor een draaimomentbereik tot 125.000 Nm.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer €34,9 miljard.

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies