Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

Siemens heeft zijn 1FK7-servomotoren voor Motion Control-toepassingen herzien en uitgebreid

For the business press
Brussel, 15.04.2011

De Siemens-divisie Drive Technologies heeft de constructie van haar 1FK7-servomotoren voor standaard Motion Control-toepassingen geoptimaliseerd en het spectrum van de motoren in het bereik van de lagere nominale toerentallen verder uitgebreid. Door de encoder mechanisch van de motoras te ontkoppelen, vergroot de stevigheid en de onderhoudsvriendelijkheid van de motoren. En de verbeterde integratie van de elektronica voor de encoderinterface maakt de motoren nog compacter, waardoor machine-installatie makkelijker wordt.

De motoren van de 1FK7-reeks onderscheiden zich door hun compacte bouw met hoge vermogensdichtheid, dynamiek en precisie. Met de ‘Compact’, die de basisuitvoering vormt, biedt Siemens de breedste waaier van maten en uitvoeringsvarianten voor alle aandrijftaken. De 'High Dynamic'-variant levert een kleinere rotorinertie, om een efficiënte en optimale oplossing te bieden voor taken die een maximale dynamiek en lage belastingsinertie vereisen. Nieuw in de 1FK7-reeks is de 'High Inertia', die door een hoge rotorinertie ook bij Motion Control-taken met hoge belastingsinertie een optimale dynamiek garandeert, evenals regel- en stuureigenschappen die ver boven het gemiddelde liggen. Met de innoverende 1FK7-reeks versterkt Siemens de trend naar steeds compactere, onderhoudsvriendelijke en hoogefficiënte motoroplossingen.

De verbeterde 1FK7-motoren zijn nu compacter en dankzij de integratie van de encoder met DRIVE-CLiQ-interface in de motor veroorzaakt hun installatie nauwelijks enige hinder. Bij de herziening van de 1FK7-reeks werd bijzondere aandacht besteed aan het ontkoppelen van encoder en motor. Dit houdt immers een aantal voordelen in: bij onderhoud kan de encoder ter plaatse aan de machine worden vervangen en hoeft er niet opnieuw ingesteld te worden. De 1FK7-motoren zijn nu nog beter bestand tegen trillingen en schokken. Door de betere thermische ontkoppeling worden bij enkele uitvoeringsvarianten ook hogere nominale draaimomenten bereikt.

De uiterst energie-efficiënte 1FK7-motoren realiseren een rendement tot 94 procent. Dankzij het ruime nominale-toerentalbereik kan de projectengineer 1FK7-motoren met maximaal aangepaste wikkelingconfiguratie kiezen, zodat ze altijd binnen het optimale rendementsbereik kunnen werken. Behalve energiebesparingen verzekeren deze motoren ook lagere systeemkosten, aangezien de bijbehorende Sinamics-omvormermodules en verbindingssystemen in kleinere uitvoeringen leverbaar zijn.

U kunt ook terecht op het internet op www.siemens.be/drives en www.siemens.com/servomotors of neem contact op met de technische specialisten op 02 536 78 48, e-mail: drives.be@siemens.com . Bij dit persbericht hoort een afbeelding. U kunt een lage en een hoge resolutie afbeelding downloaden op het Internet onder www.siemens.com/dt-picture/3018


Legende
De Siemens-divisie Drive Technologies heeft het ontwerp van haar reeks 1FK7-servomotoren voor standaard Motion Control-toepassingen geoptimaliseerd en haar reeks motoren voor lage nominale toerentallen uitgebreid.

De Siemens Industry Sector (Erlangen, Duitsland) is wereldwijd de toonaangevende leverancier van milieuvriendelijke productie-, transport-, bouw- en verlichtingstechnologieën. Met geïntegreerde automatiseringstechnologieën en omvangrijke, op de industrie afgestemde oplossingen verhoogt Siemens de productiviteit, de efficiëntie en de flexibiliteit van zijn klanten in de industrie en de infrastructuur. Deze sector bestaat uit zes divisies: Building Technologies, Drive Technologies, Industry Automation, Industry Solutions, Mobility en OSRAM. Met ca. 204.000 werknemers over de hele wereld (30 september) haalde Siemens Industry in het boekjaar 2010 een totaal verkoopcijfer van ongeveer € 34,9 miljard.

De Siemens-divisie Drive Technologies (Nürnberg, Duitsland) is de wereldwijd toonaangevende leverancier van producten, systemen, toepassingen en diensten voor de volledige aandrijfketting met elektrische en mechanische componenten en motion-controlsystemen voor productie- en werktuigmachines. Drive Technologies bedient alle segmenten van de productienijverheid, de procesnijverheid en energie/infrastructuur. De divisie biedt een antwoord op de essentiële vereisten van de klant inzake productiviteit, energierendement en betrouwbaarheid. In het boekjaar 2010 haalde de divisie (30 september) met ongeveer 36.000 werknemers een totaal verkoopcijfer van 7,0 miljard euro. www.siemens.com/drivetechnologies.