Tools

Site ExplorerSite Explorer
Close site explorer

High-end leesapparaat met zeer krachtige beeldregistratie

SPS IPC Drives 2017, hal 11

  • Simatic MV540 is de eerste van een nieuwe generatie optische leesapparaten

  • Hogere computeroutput versnelt het leesproces

  • Verbeterde leesbetrouwbaarheid dankzij diepgaande evaluatie van beeldinformatie

  • Veelzijdige proceskoppeling aan automatiseringstechnologie en MindSphere

Siemens breidt zijn portfolio van optische leesapparaten uit met de Simatic MV500-reeks met significant verbeterde functionaliteit en een modern ontwerp. Het eerste apparaat van de nieuwe reeks is de optische lezer Simatic MV540. Ondanks veelzijdige innovaties is hij compatibel met zijn voorganger, de Simatic MV440 – zowel mechanisch als op het vlak van de programmering en de interfaces.
De sleutel tot de nieuwe, verbeterde prestaties van de Simatic MV540 is het grotere computervermogen, waardoor het leesproces significant word versneld tot 100 lezingen per seconde. Bovendien maakt een diepgaande evaluatie van de beeldinformatie een verbeterde leesbetrouwbaarheid mogelijk, zelfs in de moeilijkste omstandigheden. Hoogperformante accessoires zoals lenzen met elektronische scherpstelling, laten een verandering van de focus in slechts 200 milliseconden toe.

Het optische leesapparaat laat op de klant afgestemde productie toe en voldoet aan de automatiseringsvereisten in de context van Industrie 4.0. Het is algemeen geschikt voor gebruik in talrijke industriesectoren, zoals de automobielbouw en zijn toeleveranciers, of ook in de logistiek.

Andere accessoires zijn nieuwe, flexibel te sturen ingebouwde ringlichten met afzonderlijk configureerbare ringlichtsegmenten. Ze verbeteren niet alleen de functionele betrouwbaarheid, maar breiden dankzij de grotere werkafstand ook het toepassingsgebied uit. De elektronische scherpstelfunctie (E-Focus) vermindert ook de kans op fouten tijdens de configuratie en helpt bijgevolg om nodeloze werkonderbrekingen te voorkomen. Met behulp van de Simatic S7-1500 controller kan de Simatic MV540 ook worden verbonden met het open cloud-gebaseerde IoT-besturingssysteem MindSphere. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van actuele productiegegevens. Dankzij de integratie in het TIA Portal gecombineerd met Siemens IT-beveiligingstests biedt de Simatic MV540 ook een hoge beveiligingsgraad en een faalveilige betrouwbaarheid.

De uitstekende beeldregistratie van de optische lezer Simatic MV540 is te danken aan diverse resoluties, geïntegreerde verlichting en elektronisch regelbare lens (E-Focus). Een andere innovatie is de verbeterde hantering van het apparaat. De unieke één-knop configuratie voor de parametrering van het netwerk en de één-knop leesconfiguratie maken het mogelijk om het apparaat te configureren zonder administratorbevoegdheden met behulp van web-gebaseerd management (WBM). De klant geniet ook van een beperkte opleiding en kortere onderbrekingen dankzij de gestandaardiseerde WBM-gebruikersinterface, die onafhankelijk van specifieke apparaten werkt en geen installatie vergt. Met zijn ruim bemeten werkgeheugen van één gigabyte (1 GB) kan het apparaat ook volop gebruik maken van de autotrigger-functie, wat helpt om kosten te besparen bij het configureren van ultraprecieze mechanische systemen in de installatie. Met zijn twee afzonderlijk werkende CPU-kernen (Central Processing Unit) kunnen ook installaties met een zeer hoge cyclussnelheid worden geïmplementeerd, naast toepassingen waarvoor complexe algoritmes vereist zijn. De taalomschakelfunctie, de naleving van alle relevante standaards en een internationaal ondersteuningsnetwerk maken de Simatic MV540 geschikt voor gebruik over de hele wereld. De optische lezer wordt gekenmerkt door een uitzonderlijk compact ontwerp en een hoge beschermingsgraad IP67, zodat hij ideaal is voor gebruik in zware industriële omgevingen en ook in een beperkte ruimte kan worden geïnstalleerd.

Siemens breidt zijn portfolio van optische leesapparaten uit met de Simatic MV500-reeks met significant verbeterde functionaliteit en een modern ontwerp. Het eerste apparaat van de nieuwe reeks is de optische lezer Simatic MV540.

 

Dit persbericht en een persfoto zijn beschikbaar op www.siemens.com/press/PR2017110024PDEN

Voor meer informatie over optische identificatie raadpleegt u www.siemens.com/optical-identification

Voor meer informatie over Siemens op SPS IPC Drives 2017 raadpleegt u www.siemens.com/sps-ipc-drives en www.siemens.com/press/sps2017

 

Volg ons op de sociale media
Twitter: www.twitter.com/MediaServiceInd en www.twitter.com/siemens_press
Blog: https://blogs.siemens.com/mediaservice-industries-en

 

Siemens AG (Berlijn en München) is een wereldspeler op het vlak van techniek en engineering en staat reeds 170 jaar garant voor technische uitmuntendheid, innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en een internationale aanwezigheid. Het bedrijf is wereldwijd actief, met een focus op de domeinen elektrificatie, automatisering en digitalisering. Als een van 's werelds grootste producenten van energie-efficiënte en ecologische technologieën is Siemens een toonaangevende leverancier van oplossingen voor efficiënte elektriciteitsproductie en -transmissie, en een pionier inzake infrastructuuroplossingen en automatisering-, aandrijf- en softwareoplossingen voor de industrie. Hiernaast is het bedrijf ook toonaangevend op het vlak van apparatuur voor medische beeldvorming – zoals CT- en MRI-scannersystemen – en een leider inzake laboratoriumdiagnostiek en klinische IT-systemen. In boekjaar 2017, afgesloten op 30 september 2017, genereerde Siemens een omzet van € 83,0 miljard en een nettowinst van € 6,2 miljard. Eind september 2017 had het bedrijf wereldwijd zo’n 372.000 medewerkers in dienst. Meer informatie is beschikbaar op het Internet op www.siemens.com.

27-11-2017